Afbeelding
Appartement

Appartement huren in Arnhem? Dit is wat je moet weten

3 augustus 2021 om 17:04 Partnercontent

Ga je voor het eerst op jezelf wonen of wil je verhuizen uit je oude appartement en een appartement huren in Arnhem? Verhuizen is op zich al een hele klus, maar met de juiste informatie ben je alvast goed voorbereid. Een goed begin is immers het halve werk! Waar moet je allemaal rekening mee houden als je gaat verhuizen? Wees een stap voor en maak geen basale fouten met onze tips in deze blog.

Wijk, inkomen en inrichting

De drie basisprincipes waar je altijd naar moet kijken voor je begint met zoeken naar een appartement in Arnhem zijn de wijk waarin je droomappartement ligt, je verwachte inkomen van komende jaren en de inrichting die je wenst.

Wijk

Het eerste element dat in aanmerking moet worden genomen is de omgeving, waarbij je eens nauwkeurig moet nagaan of er winkels, leuke bars/cafès en restaurants aanwezig zijn, maar ook de afstand tot je werkplek en bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer. Met name in Arnhem is veel zelfs met de fiets te bereiken. In het geval van kleine steden zoals Arnhem is het advies voor wie niet met de fiets gaat het openbaar vervoer te evalueren om je vlot van A naar B brengen. Moet je veel naar het buitenland voor je werk? Check dan zeker de afstand en aansluiting tot Schiphol en Eindhoven Airport.

Inkomen

Uiteraard wordt de keuze van het appartement dat je in Arnhem huurt ook beïnvloed door je besteedbaar inkomen: een universiteitsstudent zal zich richten op een goedkopere appartement dat dicht bij de universiteit ligt, terwijl een zakenman zal kiezen voor een buurt met een onberispelijk imago en het dus niet erg vindt om iets meer te betalen. Heb je een beperkt budget? In plaats van een appartement te kiezen in Schuytgraaf-Zuid of Hoogkamp, de rijkere wijken van Arnhem, kun je ook eens zoeken naar goedkopere wijken zoals Sterrenberg of Arnhemse Broek.

Inrichting

Een ander element dat vaak niet wordt geëvalueerd voor iemand een appartement kiest is de inrichting. Een gemeubileerde woning is een uitstekend uitgangspunt om de kosten te drukken en de woning onmiddellijk te kunnen gebruiken zonder bijkomende aankopen, anderzijds houden veel mensen niet van het idee om meubels te gebruiken die niet nieuw zijn. Bepaal wat voor jou het beste werkt.

Je droomappartement vinden

Als je deze drie elementen helder voor ogen hebt, rest je nog om als eerste alle mogelijke appartementen die aan jouw criteria voldoen te kunnen bezichtigen. Tijd is cruciaal, want de concurrentie is groot. Huurstunt.nl biedt gratis woningmails op basis van bijvoorbeeld je budget. Als je zelf weinig tijd hebt kun je ook een oproep plaatsen dat je een appartement zoekt. Zo laat je verhuurders weten dat je iets zoekt; ze kunnen dan direct contact met je opnemen. Bovendien zijn op huurstunt.nl alle huurwoningen verzameld op één centrale plek, zo mis je niet de kans om je droomappartement te vinden!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie