Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een zolderverdieping veraangenamen? Met deze elementen lukt het!

22 maart 2022 om 07:51 Partnercontent

Het beschikken over een heuse zolderverdieping in je huis is simpelweg een luxe. Vooral in de wat oudere woningen zien we echter dat de meeste zolderverdiepingen niet optimaal zijn afgewerkt, onderhouden en/of geïsoleerd. Ook de toegang tot de zolder is niet altijd heel comfortabel, wederom met name bij huizen van tientallen jaren oud en ouder.

Eigenaren van deze woningen kunnen gelukkig wel op talrijke manieren hun bovenste woonlaag wat comfortabeler maken, zodat deze ruimte ook echt als volwaardige woonruimte (en bijvoorbeeld als slaapkamer of werkkamer) kan worden ingezet. In dit artikel lees je over twee elementen waarmee je dat voor elkaar zou krijgen. We beginnen hierbij met het bekende Velux dakraam.

Velux dakraam

Wanneer we het over een Velux dakraam hebben, dan hebben we het over een dakraam dat speciaal ontwikkeld is om in te passen in hellende (oftewel schuine) daken. Deze ramen zijn bovendien te openen door deze te kantelen. Met al zijn eigenschappen hebben Velux dakramen veel voordelen te bieden, namelijk:

  • Mits je kiest voor een Velux dakraam met kunststof kozijnen heb je er zeer weinig onderhoud aan en erg lang plezier van, in veel gevallen zelfs wel meer dan dertig jaar.
  • Dit type dakraam biedt een uitstekende isolerende waarde. Dit leidt tot minder stookkosten en een ontlasting voor het milieu.
  • Velux dakramen kunnen wel tegen een stootje. Zo zijn ze goed bestand tegen heftige weersomstandigheden zoals sneeuw, regen, hagel, storm en intense hitte.
  • Door een schuin opgesteld dakraam komt beduidend meer licht de binnenruimte binnen dan via een verticaal raam.
  • Een Velux dakraam biedt tenslotte ook een hoge mate aan veiligheid. Zo is dit type raam meestal brandvertragend van aard en bieden deze ramen goede kwaliteiten op het gebied van inbraakbestendigheid.
  • Velux beschikt over een netwerk van gekwalificeerde monteurs. Maak je daar gebruik van, dan weet je zeker dat de montage op een deugdelijke manier gebeurt.

Vlizotrap

Als de bovenste verdieping van jouw huis niet met een vaste trap te bereiken is, dan zul je op zoek moeten naar een alternatief. Het zou hierbij logisch zijn als je voor een vlizotrap zou kiezen. Een vlizotrap is een trapconstructie die in het plafond van de op één na hoogste verdieping wordt gemonteerd. Deze trap kun je vervolgens uittrekken om jezelf toegang te verschaffen tot de bovenste woonlaag. Deze methode kent de volgende voordelen:

  • Vlizotrappen zijn in vergelijking met vaste trappen enorm goedkoop, zowel in aanschaf als bij de montage.
  • Heden ten dage zijn vlizotrappen dusdanig stevig en veilig dat je er comfortabel overheen kunt klimmen, ook terwijl je goederen versjouwt.
  • Met een vlizotrap ga je reuze efficiënt met de beschikbare ruimte om, want deze trappen nemen nagenoeg geen ruimte in beslag.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie