Afbeelding
Foto Dakraamgarant.nl

Een nieuw dakraam aanschaffen: hier moet je op letten!

18 februari 2022 om 12:11 Partnercontent

Je ziet het in veel huizen: een dakraam. En dat is niet gek. Met een dakraam vergroot je niet alleen de ruimte, het zorgt ook voor meer licht in huis. Wil jij jouw zolder nieuw leven inblazen? Voordat je een dakraam aanschaft, is het wel verstandig om van tevoren op een aantal punten te letten: het dak, het merk, de kleur, het materiaal en het plaatsen van het raam.

Soort dak

Als eerste is het belangrijk om te controleren of je een schuin dak hebt. Een dakraam wordt immers voornamelijk op een schuin dak geplaatst. Dit ziet er mooi uit, aangezien het licht precies goed de kamer binnenvalt vanaf een schuin dak. Heb je een plat dak en wil je toch het raam plaatsen? Dat is mogelijk, alleen ziet dit er wel minder goed uit dan bij een schuin dak.

Kies een kwalitatief merk

Het is verstandig om niet voor het allergoedkoopste dakraam te gaan. Een dakraam van slechte kwaliteit zorgt namelijk niet voor de gewenste isolatiewaarde. Ga voor een merk met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Met de nieuwe generatie VELUX dakramen weet je zeker dat je lang kunt genieten van extra licht in de zolder. Door de goede isolatie van deze dakramen wordt het in de winter niet koud in jouw zolder.  

Kleur en materiaal

Dakramen zijn tegenwoordig beschikbaar in veel verschillende soorten kleuren. Van rood tot groen, je vindt de kleur die bij jouw woning past. Wat mogelijk is, is natuurlijk afhankelijk van het merk en het bedrijf waarbij je het raam koopt. Daarbij is het ook afhankelijk van het materiaal dat je kiest. De ramen zijn vaak zowel beschikbaar in een houten als een kunststof uitvoering. Verdiep je van tevoren in beide materialen en bepaal dan welk materiaal past bij jouw wensen.

Plaatsing van het dakraam

Wanneer je een dakraam gaat kiezen, is het ook verstandig om van tevoren te bedenken of je hem zelf gaat plaatsen, of dat je het raam liever laat plaatsen door een bedrijf. Wanneer je voor een erkend bedrijf gaat, zoals Dakraam Garant, ben je verzekerd van een goed geplaatst dakraam. Zo’n bedrijf plaatst niet alleen het raam op de juiste manier, ze zorgen ook voor een nette afwerking. De desbetreffende kamer wordt schoon achtergelaten en je profiteert van 10 jaar garantie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie