Afbeelding
Photo by Ed Harvey on Unsplash

Een laadpaal op eigen terrein kopen; waarom zou je dat doen?

12 januari 2022 om 07:17 Partnercontent

Als je al in bezit bent van een elektrische auto, ben je duurzaam bezig. De elektriciteit die je auto verbruikt om de accu op te laden is een stuk minder slecht voor het milieu dan een op brandstof rijdende auto met bijbehorende CO2-uitstoot. Zeker als je kunt laden op groene stroom. Maar hoe laadt jij je auto eigenlijk op? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wellicht kun je (zakelijk) laden op jouw werk of maak je gebruik van de ruim 500 (semi) openbare laadpalen in Ede. Naast die opties is het het overwegen waard om een laadpaal op eigen terrein te kopen. En wel om de volgende drie redenen. 

Altijd ruimte om je auto op te laden

Een openbare laadpaal is logischerwijs een laadpaal die iedereen kan gebruiken. Niet alleen Edenaren, maar in principe iedereen die een openbare laadpaal in Ede wil gebruiken. De ruim 500 laadpalen zijn er al best wat, maar de kans is aanwezig dat de dichtstbijzijnde laadpaal voor jou bezet is. Via de handige app van de ANWB kun je dat wel inzien. Maar wil je zeker zijn van een volle accu én de auto dichtbij huis hebben, dan is een eigen laadpaal best handig!

Goedkoper laden

Door een eigen laadpaal te kopen, heb je de investering er zo uit. De meeste laadpalen zijn geschikt voor ieder model auto. Dus of je nu een BMW laadpaal of een Audi laadpaal zoekt, het maakt niets uit. Stel dat je een BMW hebt en deze later omwisselt voor een Audi, kun je dezelfde laadpaal blijven gebruiken. Uiteraard kost de aanschaf van zo’n laadpaal geld, en dat betaal je bij een openbare laadpaal niet. Dit verdient zich daarentegen dubbel en dwars terug als je kijkt naar de kosten van het laden. Thuis betaal je de kosten die je zelf hebt afgesloten bij je energieleverancier. Sterker nog, als je thuis zonnepanelen hebt en je deze groen opgewekte stroom inzet voor het laden, kun je thuis gratis je auto opladen!

Ieder moment de weg op

Hoe vervelend is het als je bij een openbare laadpaal altijd een poos moet wachten tot de accu weer gedeeltelijk vol is? Thuis heb je dat probleem niet. Als je thuis komt van jouw werk koppel je de laadkabel aan je auto. Als je ’s ochtends weg gaat, is de accu weer vol. Makkelijker kan het niet!

Kortom, met een eigen laadpaal heb je altijd ruimte om te laden, kun je ieder moment de weg op én verdien je jouw investering meer dan terug.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie