Afbeelding
Photo by Robinson Greig on Unsplash

7 dingen waar je op moet letten als je een verhuisbedrijf inschakelt

24 augustus 2021 om 07:22 Partnercontent

Ga je verhuizen? Dan sta je voor de keuze om een verhuisbedrijf in te schakelen of het volledig zelf uit te voeren. Welke van de twee het wordt is aan jou. Mocht je toch gaan voor een verhuisbedrijf, kies dan niet de eerste de beste, maar let in ieder geval op de volgende zaken: 

1. Kies een verhuisbedrijf in je eigen regio

Blijf je binnen of rondom regio Ede wonen, dan is het wel zo handig om ook voor een verhuisbedrijf in Ede te kiezen. Dan heb je namelijk ook te maken met minimale voorrijkosten. Toch kan het ook geen kwaad om rond te kijken voor een verhuisbedrijf in Utrecht en de prijzen en diensten eens met elkaar te vergelijken. Het is immers om de hoek!

2. Ga voor een erkend verhuisbedrijf          

Op de mooie praatjes en plaatjes op de website van de verhuizers kun je nooit 100% vertrouwen. Maar gelukkig bestaat er ook een keurmerk voor betrouwbare verhuizers. Let daarom altijd even op of de verhuisservice een ‘erkende verhuizer’ is.

3. Raadpleeg klantwaarderingen

Klantwaarderingen geven je misschien nog wel het transparantste beeld van een verhuisbedrijf. Ga echter nooit af op de lovende reacties die op de website van het verhuisbedrijf staan, want ze zetten natuurlijk alleen de dikke voldoendes erop. Het beste kun je kijken op sites als Trustpilot, speciale vergelijkingssites voor verhuisbedrijven of de Google reviews bekijken. Dit geeft je het betrouwbaarste beeld van een bedrijf.

4. Vergelijk verschillende offertes          

Buiten klantwaarderingen met elkaar vergelijken is het natuurlijk ook belangrijk om de prijzen met elkaar te vergelijken. De prijzen op de websites geven je soms al een aardig beeld, maar het beste overzicht krijg je wanneer je meerdere (!) offertes opvraagt. Bepaal wat jouw budget is én wat jouw wensen zijn qua service, en zoek hier een betrouwbaar bedrijf bij uit.

5. Zoek uit wat je zelf moet of kan regelen

Je kunt ervoor kiezen om werkelijk alles uit handen te geven. Van de verhuisdozen tot aan het inpakken en van het tillen tot aan het in- en uit elkaar halen van de meubels. Uiteraard hangt hier ook een hoger prijskaartje aan. Ga dus altijd even goed na voor welke service je betaalt en wat je eventueel nog moet doen, of kan doen om de kosten iets te drukken.

6. Vraag na hoe je spullen veilig vervoerd en beschermd worden

Zitten er spullen bij waar je éxtra zuinig op bent en maak je je hier een beetje zorgen om? Geef het gerust aan en vraag hoe ze dit voor ogen hebben om te vervoeren. Zie je hun oplossing niet zitten, bedenk dan wat je kan doen om je spullen extra goed te beschermen tijdens het vervoeren.

7. Zoek uit hoe het zit met verzekeringen en aansprakelijkheid          

Een ongelukje kun je nooit uitsluiten. Jij niet, maar de verhuizers ook niet. Daarom is het handig om na te vragen hoe dit zit qua aansprakelijkheid en verzekering. Waarschijnlijk is het bedrijf hiervoor verzekerd, maar het kan nooit kwaad om het na te vragen en wat de voorwaarden hiervoor zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie