Afbeelding
MacBook aanschaffen

Waar let je op bij de aanschaf van een MacBook?

12 juli 2021 om 15:54 Partnercontent

Ben je van plan om je eerste MacBook aan te schaffen? Of is jouw MacBook binnenkort aan vervanging toe? Dan is het erg belangrijk van te voren na te denken over jouw verwachtingen. Er bestaan veel verschillende modellen en variaties die verschillen in prijs, processor, schermgrootte en overige prestaties. In dit artikel vertellen wij je meer over de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kiezen van een MacBook.

De prijs

Wanneer je zelf al op zoek bent gegaan naar een nieuwe MacBook heb je vast gezien dat dit best veel geld kan kosten. Gelukkig zijn er rond de feestdagen en black friday vaak verschillende deals beschikbaar. Voor wie niet wilt wachten tot de feestdagen is er nog een ander aantrekkelijk alternatief: een refurbished MacBook. Wanneer je gaat voor een refurbished MacBook kunnen de kortingen oplopen op tot -60%. Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor een MacBook Pro uit 2018 betaal je bij een refurbished aanbieder maar €1.259,00 in plaats van €1.999,00. Zo bespaar je eenvoudig honderden euro’s op de aanschafprijs van een MacBook die als nieuw functioneert.

Voldoende werkgeheugen

Heb jij veel grote bestanden, apps, foto en video’s? Dan is het belangrijk om een MacBook aan te schaffen met voldoende werkgeheugen. Er zijn diverse MacBooks verkrijgbaar met 128 GB opslaggeheugen maar ook met 512 GB opslaggeheugen. Op deze manier heeft Apple ervoor gezorgd dat er voor ieder wat wils is, en dat je geen werkgeheugen te kort hoeft te komen.

Het scherm en de resoluties

In iedere MacBook zit een kwalitatief goed Retina-display. Dit scherm heeft een extreem hoge pixeldichtheid waardoor het menselijk oog geen pixels meer kan herkennen. Toch zitten er verschillen bij de MacBooks omtrent resolutie. Zo heeft de 13-inch MacBook Pro een resolutie van 2560 x 1600 pixels wat uitstekend is voor wanneer je veel films kijkt en dagelijkse werkzaamheden uitvoert op je MacBook. Wanneer je een grafisch vormgever bent of dagelijks games speelt past een MacBook met hogere resolutie misschien beter bij jou. Een MacBook Pro van 15-inch heeft een resolutie van 2880 x 1800 pixels, waardoor je altijd een goede resolutie hebt tijdens het gamen of bewerken van foto’s.

De snelheid

Je wilt natuurlijk altijd een MacBook die snel reageert. In iedere MacBook zit een ingebouwde processor die ervoor zorgt dat jouw MacBook snel opstart en zonder moeite programma’s en apps kan laten draaien. Wanneer je alleen dagelijkse werkzaamheden uitvoert op een MacBook, en geen gebruik maakt van zware programma’s, is de MacBook Air uitermate geschikt. Wanneer je vaker gebruik maken van zware apps of programma’s kun je beter kiezen voor een MacBook Pro. De MacBook Pro heeft een chip die tot 8 keer sneller is dan de chip van de MacBook Air, en behoudt zijn snelheid bij veelvuldig gebruik van zware apps of programma’s.

Garantietermijn 

Wanneer je een MacBook koopt is het belangrijk om altijd rekening te houden met de garantietermijn. Koop je de MacBook bij Apple zelf dan heb je maar 1 jaar garantie. Gaat er na dat jaar iets kapot in de MacBook? Dan valt dit helaas buiten de garantie. Kies je ervoor om je MacBook te kopen bij een refurbished leverancier? Dan heb je vaak tot wel 2 jaar garantie op je aankoop. Een refurbished leverancier als refurbished.nl doet hier nog een schepje bovenop. Zij geven standaard 3 jaar garantie op hun gehele assortiment, ook op de MacBooks! Hierdoor kun je zien dat zij vertrouwen hebben in hun refurbished assortiment en dat ze geloven in de kwaliteit ervan. Daarnaast kun je op hun website ook gemakkelijk verschillende leveranciers vergelijken, waardoor jouw zoekproces nog makkelijker wordt gemaakt. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie