Afbeelding
Foto door Ivan Samkov via Pexels

Maak je huis klaar voor het nieuwe jaar

Partnercontent

Het nieuwe jaar is begonnen en zoals gewoonlijk gaat dit gepaard met goede voornemens. Meer bewegen, gezonder eten, sparen voor een nieuwe aankoop, noem het maar op. Maar denk je hierbij ook wel eens aan de gezondheid en aanblik van je huis? Dit is namelijk de kern van je leefomgeving. Maak daarom een voortvarende start en geef je huis weer een frisse look!

Waarschijnlijk zie je er op voorhand tegenop om je huis aan te pakken, maar wij kunnen je verzekeren dat dit reuze meevalt. Met een nieuwe lik muurverf op je muur heb je niet eens zo veel werk te verzetten om tot een prachtig resultaat te komen. Je kiest een kleur, zoekt een geschikte emmer verf uit, koopt de bijbehorende benodigdheden en je gaat aan de slag. Goed om te weten: kies bij het kopen van verf voor kwaliteit. Kwalitatief hogere muurverf is meestal duurder, maar heeft wel een betere duurzaamheid, waardoor het langer mee zal gaan op je muur. Door te kiezen voor muurverf van een professioneel merk sta je niet om de twee jaar je muren opnieuw te schilderen.

Bij het kiezen van muurverf zijn er twee dingen belangrijk om rekening mee te houden: de toepassing en de schrobklasse. Met toepassing bedoelen we of de muurverf geschikt is voor binnen of voor buiten, en nog specifieker: voor welke ruimte het toepasbaar is. Zo heeft muurverf voor de keuken weer andere eigenschappen dan muurverf voor de woonkamer. Daarnaast heb je verschillen in schrobklasse. De schrobklasse van een muurverf laat zien in welke mate de muurverf afwasbaar, vlekbestendig en schrobvast is. Bij een keuken/woonkamer is het aan te raden om een muurverf met schrobklasse 1 of 2 te gebruiken, zodat vlekken nog makkelijk te verwijderen zijn.

Tip: Je doet er goed aan om je te laten adviseren door specialisten in een verfspeciaalzaak of door een online verfspecialist. Deze deskundigen kijken samen met jou naar de mogelijkheden en zullen je helpen bij het uitzoeken van de juiste verfproducten.

Zie je door de vele beschikbare kleuren het bos niet meer? Doe dan eens wat inspiratie op via het internet! Op vele sociale media kanalen, zoals Pinterest en Instagram, delen interieurstylisten en andere klussers hun smaak waardoor anderen geïnspireerd worden. Wij adviseren je eens een kijkje te nemen op dergelijke pagina’s. Hopelijk helpen deze kanalen je bij het uitzoeken van de juiste kleur. Veel succes!

advertentie