Afbeelding
Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

Starten met inrichten van je nieuwbouwwoning

23 november 2021 om 07:04 Partnercontent

Overal in Nederland zijn we bezig met nieuwbouwprojecten, ook in de gemeente Ede. Zo lanceert de gemeente Ede meerdere nieuwbouwprojecten, zoals Bellestein, Klinkenberg en de Veluwse Proeftuin. Daarnaast worden er woningen met koopgarant gebouwd! Dus voor ieder wat wils. Maar wat als jij al de sleutel van je nieuwe woning te pakken hebt, of je moet nog de mannen die rijplaten verhuren via Ferex een bak koffie geven omdat het nog niet helemaal af is? Dan kun je alvast na gaan denken over de inrichting van je nieuwe woning! Wij willen je een handje helpen door middel van onze tips.

Begin met een moodboard

Het moodboard is het belangrijkst als het gaat om inrichten. Daardoor weet je wat je wil gaan doen. Je kiest kleuren, je kiest de soort van inrichting, je legt de blauwdruk neer. Zo kun je in je moodboard kiezen of je een industriële stijl wil, of juist een strak en steriel interieur. Wel belangrijk om rekening mee te houden: stel grenzen. Je kan namelijk alles wel willen, maar gaat dat wel lukken in die 100m2? Je hebt namelijk geen 16 kamers waar je overal een andere stijl in kwijt kan!

Vul de plattegrond in

Na het invullen van je moodboard ga je op zoek. Je gaat zoeken naar alle spullen/meubelen die je graag wil, en als je die hebt gevonden kun je de plattegrond invullen. Want je kan wel alles willen kopen, maar als het niet past in de woning, dan sla je de plank mis. Bekijk de plattegrond en let goed op de volgende dingen: daglicht, deuren en draairichting van de deur, ramen, stopcontacten en vooral niet te vergeten, de radiatoren! Op basis hiervan kun je een beeld schetsen waar je alles wil gaan gebruiken. Wil je zeker weten of je meubelen passen? Teken ze dan op schaal in. Dan ben je helemaal zeker!

Verlichting is belangrijk

Je raad het nooit, maar verlichting is enorm belangrijk. Zorg voor voldoende licht in de ruimtes. Heb je overal lichtkoepels? Dan heb je vaak genoeg licht, maar dan woon je waarschijnlijk in een bungalow. Ga je je nieuwbouwhuis in? Dan kun je er schot op geven dat je overal nog lampen/licht moet creëren. Houd rekening met waar je veel licht wil, de hoogte van de plafonds en de donkere hoekjes in de kamers. Mocht je er echt niet uitkomen, dan is het misschien wel interessant om eens te kijken naar een lichtplan!

Nu je weet wat je wil en waar je naar moet kijken kun je beginnen met inrichten. De muren en vloeren zijn het lichaam van je huis, dus daar moet je wel eerst mee beginnen. Want dat gaat nou eenmaal vaak het langste mee! Kies daarom voor iets wat tijdloos is. Trends kun je afvangen in accessoires. Veel plezier met inrichten!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie