Afbeelding
Photo by frank mckenna on Unsplash

Zakelijke autoverzekering afsluiten? 3 tips

22 november 2021 om 11:10 Partnercontent

Koop je een auto en zet je deze op naam van jouw bedrijf? Dan moet je hem eerst verzekeren voordat je ermee de weg op mag. In sommige gevallen volstaat een particuliere autoverzekering, maar dit is lang niet altijd het geval. Nee, want voor een bedrijfsauto moet je vaak een zakelijke autoverzekering afsluiten. Als je nog niet eerder zo’n verzekering hebt afgesloten, weet je mogelijk niet goed hoe je dit aanpakt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 tips op een rijtje die van pas komen bij een zakelijke autoverzekering afsluiten.

1. Kies een geschikte dekking voor jouw bedrijfsauto

Bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering ga je niet over één nacht ijs. Waarom niet? Omdat je uit verschillende dekkingen kunt kiezen. Als je te snel een keuze maakt, krijg je hier later mogelijk spijt van. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bij een aanrijding de schade aan jouw eigen auto niet vergoed krijgt. Reden genoeg om je eerst te verdiepen in de verschillende dekkingen. Om het jou een stukje makkelijker te maken, staan we hier kort stil bij de drie dekkingen.

- Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Iedere ondernemer die in een auto van de zaak rijdt, moet het voertuig minimaal verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Je bent in dat geval verzekerd voor schade die je aanricht bij anderen. Ook schade door eigen schuld wordt verzekerd. Naast schade aan het voertuig valt ook schade aan inzittenden binnen de dekking van een WA-verzekering.

- WA + Beperkt Casco
Wil je niet alleen maar schade vergoed krijgen die je bij anderen aanricht? Kies dan voor WA + Beperkt Casco. Je bent dan niet alleen verzekerd voor bovenstaande zaken, maar ook voor schade aan jouw bedrijfsauto. Het gaat hierbij om ruitschade, schade door inbraak diefstal en joyriding en schade door storm en hagel.

- WA + Volledig Casco
WA + Beperkt Casco gaat niet voor iedere ondernemer ver genoeg. Als dit ook voor jou geldt, kies je voor WA + Volledig Casco. Ook schade aan jouw eigen auto door botsingen, slippartijen en van de weg of te water raken wordt dan vergoed. Dit geldt eveneens voor schade door vandalisme. Omdat dit de meest uitgebreide autoverzekering is, staat hij ook wel bekend als allriskverzekering.

2. Neem de leeftijd van jouw auto als uitgangspunt

Sommige ondernemers weten direct wat de beste dekking is voor hun bedrijfsauto, maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Twijfel je ook tussen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco? Neem de leeftijd van jouw bedrijfsauto dan als uitgangspunt om de beste zakelijke autoverzekering te vinden. Als de auto nog geen 6 jaar oud is, heeft WA + Volledig Casco de voorkeur. Is de auto 6 tot 10 jaar oud? Kies dan voor WA + Beperkt Casco. Voor bedrijfsauto’s ouder dan 10 jaar volstaat doorgaans een WA-verzekering.

3. Vergelijk zakelijke autoverzekeringen met elkaar

Heb je een keuze kunnen maken? Wacht dan niet te lang met een zakelijke autoverzekering afsluiten. Toch raden wij je niet aan zo’n verzekering af te sluiten bij de eerste de beste aanbieder. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk onnodig veel betaalt. Maak daarom altijd een vergelijking. Op deze manier slaag je er namelijk in om de goedkoopste zakelijke autoverzekering te vinden. Staar je overigens nooit blind op de prijs. Het is immers belangrijker dat jouw bedrijfsauto goed verzekerd is. Wil je een vergelijking maken? Richt je dan tot een vergelijkingssite. Zo’n site helpt je binnen de kortste keren aan de beste zakelijke autoverzekering.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie