Afbeelding
Foto: Shutterstock

Huis met een plat dak? Laat er een lichtkoepel in monteren

22 maart 2022 om 07:44 Partnercontent

Wanneer je over een woning beschikt met een plat dak, dan heb je daar op verschillende manieren voordeel bij. Zo kun je in een dergelijk huis bijvoorbeeld in alle vertrekken van de volledige ruimte gebruikmaken. Bij woningen met hellende daken is dat namelijk niet zo.

Bovendien biedt een huis met een plat dak andere, wellicht onvermoede mogelijkheden. Platte daken lenen zich er immers uitstekend voor om een lichtkoepel in aan te brengen. Een lichtkoepel zou je simpelweg kunnen zien als een dakraam. Op welke manieren je daar profijt van hebt is te lezen in de volgende alinea. Daarna vind je nog een aantal nuttige tips die goed van pas komen rond je eventuele aanschaf van zo’n lichtkoepel.

De voordelen van een goede lichtkoepel op een rijtje

Als je er inderdaad voor zou kiezen om één of meerdere mooie lichtkoepels (bijvoorbeeld van een veelzijdige aanbieder als lichtkoepeltje.nl zou aanschaffen, dan zou je daar op de volgende manieren baat bij hebben:

  • Op welk moment van de dag de zon ook schijnt, door een dakraam komen de zonnestralen altijd je huis binnen.
  • Een lichtkoepel veroorzaakt meer natuurlijke lichtinval dan welk ander raam dan ook.
  • Het inkomende zonlicht brengt ook extra warmte met zich mee. Hierdoor hoef je minder te stoken.
  • Een mooi aangebracht dakraam van goede kwaliteit zorgt voor een aanzienlijke verhoging van de waarde van je woning.
  • Lichtkoepels bieden allerlei mogelijkheden op het gebied van openen, isolatie en veiligheid. Lees de volgende alinea om daar meer over te weten.

Factoren om rekening mee te houden rond de aanschaf

Het aanschaffen van een lichtkoepel is uiteraard geen alledaagse bezigheid. Een goede voorbereiding op je aankoop is dan ook van essentieel belang. Daarom volgt hieronder een overzicht van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden rond de aanschaf:

  • Bedenk je of je een lichtkoepel wilt die je kunt openen voor extra frisse lucht en ventilatie. Wil je dat inderdaad, dan kun je kiezen uit lichtkoepels die elektrisch of handmatig te openen zijn.  
  • Of je nu een gesloten of een te openen lichtkoepel koopt, belangrijk is om een veilig exemplaar aan te schaffen. Met veilig bedoelen we vooral inbraakbestendig. Dit uit zich in goede, gecertificeerde sloten en in de onmogelijkheid om het raam of de constructie van buitenaf te openen.
  • Er bestaan onder meer platte en bolvormige lichtkoepels. Bedenk je goed welk type je het best bij je woning vindt passen.
  • Probeer altijd voor een exemplaar te gaan waarvan het raam en de kozijnen over goede isolerende eigenschappen beschikken. Zo blijft de warmte in je huis zo goed mogelijk behouden en hoef je minder te stoken.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie