Afbeelding
Foto Shutterstock

Meubels opnieuw stofferen een voordelige en duurzame oplossing

26 april 2022 om 21:11 Partnercontent

Wanneer de bekleding van je meubels versleten of sterk verouderd is, hoef je deze meubels niet direct te vervangen. Vaak is de basis van het meubel nog intact, waardoor je er nog jaren plezier van kan hebben. Het is daarbij een hele duurzame gedachte, om de meubels van een nieuwe bekleding te voorzien. Er zijn online verschillende partijen te vinden, welke kwalitatief goede meubelstoffen aanbieden. Je kunt zelf aan de slag gaan met het stofferen van de bank of stoel, maar hier ook een professional voor inschakelen. Meubelstoffeerders hebben de kennis en hulpmiddelen, om het meubelstuk met de door jou aangeschafte meubelstoffen als nieuw te doen laten lijken. Heb jij al een beeld bij het type stof waarvan je het meubelstuk wilt laten voorzien?  

Verschillende soorten stoffen om meubels te stofferen

Bij de aankoop van meubelstoffen heb je de keuze uit tal van verschillende varianten. Het verschil zit hierbij niet alleen in het materiaal, maar ook in de kleur van de stoffen. Ga je bijvoorbeeld voor een donkergrijze, of donkergroene stof? Een populaire meubelstof is onder meer suedine, een wat zachtere stof met een hele chique uitstraling. Doordat de stof soepel is, kun je dit eenvoudig verwerken. Je gebruikt deze stof overigens niet alleen bij het stofferen van meubels; de stof wordt ook gebruikt voor kleding. Groot voordeel van deze meubelstof is de mogelijkheid om de stof te wassen. Ideaal, wanneer je bijvoorbeeld een hoes van suedine maakt voor het zitvlak van een stoel. Naast suedine kan ook spijkerstof een interessante stof zijn. Deze stof is veel minder soepel dan suedine. Een derde populaire optie is de klassieke meubelstof. Het is een zeer stevig geweven stof, waar je een lange tijd plezier van hebt. 

Interieur vernieuwen met meubelstoffen

Niet alleen wanneer de huidige bekleding van een stoel of bank versleten is, kan de aankoop van meubelstoffen interessant zijn. Kies ook voor het gebruik van meubelstoffen, wanneer je het interieur in huis een nieuwe look wilt geven. Ga bijvoorbeeld voor een hele andere kleur, dan de kleuren die je voorheen in je interieur gebruikte. Zo lijken de meubels en je interieur als geheel weer als nieuw. Naast de mogelijkheid om stoffen te kopen voor het stofferen van meubels in huis, kun je ook voor stoffen kiezen om zelf een gordijn te maken voor thuis. In dit geval kun je bijvoorbeeld letten op de brandwerendheid en de lichtdoorlaatbaarheid van de stoffen. 

Instructies voor het stofferen van meubels 

Overweeg je zelf aan de slag te gaan met het stofferen van de meubels in huis? Op het internet vind je video’s, waarin wordt uitgelegd hoe dit in z’n werk gaat. Datzelfde geldt voor het maken van je eigen gordijnen; online vind je stappenplannen en ontwerpen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie