Afbeelding
Foto: Shutterstock

Drie soorten tv meubels voor elk type interieur

29 oktober 2021 om 07:00 Partnercontent

Een tv meubel is niet alleen een mooie maar ook praktische toevoeging aan je interieur. Het is de plek waar de televisie op leunt maar kan daarnaast andere doelen dienen. Bovendien is een mooi tv meubel een leuke manier om je woonstijl door te laten schemeren.

Twijfel je nog tussen tv meubels? Geen idee welk type het beste bij jouw smaak en ruimte past? Ontdek hier meer over de verschillende soorten tv meubels, de voordelen maar ook de nadelen.

Zwevend tv meubel

Een zwevend tv meubel zien we steeds meer terug in woonmagazines en interieurwinkels. Het zwevende tv meubel wordt gemonteerd aan de muur, waardoor het niet leunt op de vloer. Er zijn veel verschillende varianten van:

  • een zwevend tv meubel bestaande uit een plank;
  • een zwevend tv meubel bestaande uit meerdere planken;
  • een zwevend tv meubel met dichte kast;
  • een zwevend tv meubel met meerdere dichte kasten.

Je kunt dus veel kanten op met dit type tv meubel. Een sterk voordeel, welk type je ook kiest, is dat het meubel niet op de vloer leunt. Dat maakt schoonmaken een stuk eenvoudiger.  Je hoeft immers niet meer onder de kast door en tussen de poten te manoeuvreren. Je kunt er simpelweg onderdoor met de stofzuiger, bezem of zeem.

Een nadeel van een zwevend tv meubel is dat je er een stevige muur voor nodig hebt. Een simpele gipsplaat kan waarschijnlijk het gewicht niet dragen, al helemaal niet met het gewicht van je televisie erbij.

Tv meubel op pootjes

Een tv meubel op pootjes is beter geschikt voor woningen met zwakke muren. Dit type kast hoeft immers niet te hangen maar kun je simpelweg neerzetten. De pootjes maken schoonmaken weliswaar minder makkelijk dan bij het zwevende meubel, maar kies je voor dunne pootjes dan kun je er alsnog gemakkelijk onderdoor reinigen.

Een tv meubel op pootjes kan afdrukken in de vloer of het tapijt achterlaten. Dat wordt versterkt met het gewicht van de televisie erop. Het is dus belangrijk dat je het tv meubel regelmatig verplaatst.

Massief tv meubel

Een massief tv meubel reikt helemaal  tot aan de vloer. Het zorgt voor een unieke, solide uitstraling. Dit type tv meubel past goed in een modern interieur waarin slechts enkele grote meubelstukken op mogen vallen.

Een massief tv meubel maakt schoonmaken het lastigst van alle soorten tv meubels die je kunt kiezen. Om er onder of achter te reinigen moet je het meubel echt van z’n plek halen.

Ga voor multifunctioneel

Welk tv meubel je ook kiest: ga voor een multifunctionele toevoeging aan je interieur. Met name wanneer je beperkte ruimte hebt, is dat een aanrader. Twijfel je nog over je keuze? Kies dan een aanbieder waar je het meubel nog kunt retourneren voor een ander type. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie