Afbeelding
Foto Unsplash

De schoenen die je draagt hebben invloed op je sportprestaties

Partnercontent

Sport-specifiek schoeisel wordt gemaakt om aan de eisen van een bepaalde sport te voldoen en steun en demping te bieden waar dat het meest nodig is. Basketbalschoenen, bijvoorbeeld, zijn gebouwd om veel belasting te weerstaan en toch stevige steun te geven aan de enkels voor snelle rotaties. Spelen of sporten zonder je zorgen te maken dat je je bezeert gaat gemakkelijker als je schoenen draagt die op je eisen anticiperen.

Wat is de beste manier om een schoen te kiezen?

Als het kan, winkel dan voor je loopschoenen bij een winkel die daarin gespecialiseerd is. Als je niet zeker weet wat voor schoenen je voor je hobby of sport moet kiezen, vraag dan het personeel om hulp. Ze kunnen de schoenen ook correct passen, zodat je de juiste maat krijgt.

Als je voeten op hun breedst zijn, zorgt dit ervoor dat je schoenen comfortabel zitten. De beste manier om een gevoel voor de schoenen te krijgen is ze te dragen met de sportsokken of wandelsokken die je tijdens de hele activiteit van plan bent te dragen.

Vraag een winkelbediende om je voeten op te meten als je schoenen koopt

Je voeten kunnen groter en breder worden naarmate je ouder wordt. Er zijn verschillende redenen waarom iemands voeten wat verschillende maten kunnen hebben. Steunkousen kopen kan hierbij voordeel bieden.

Je moet al je tenen kunnen bewegen in de schoenen die je past. Bedenk dat je voet vrij in de schoen moet kunnen bewegen, of je nu loopt of rent. Je moet de schoenen meteen kunnen dragen nadat je ze hebt aangetrokken.

Controleer of je schoenen een goede grip op je hiel hebben

Als je loopt, mag je hiel niet uit de schoenen raken. Overweeg bij je aankoopbeslissing zowel de breedte als de lengte. Vraag om een grotere maat als de bal van de voet van de schoen knellend aanvoelt. Een halve maat grotere schoen, maar een die niet breder is, helpt misschien niet.

Ook een goed idee is om de binnenkant van de schoenen te inspecteren op irritatie veroorzakende labels, naden, of andere materialen.

advertentie
advertentie