Afbeelding
Foto Unsplash

Zo bescherm je jouw auto in de winter

5 december 2022 om 11:53 Partnercontent

De dagen worden steeds korter, de temperaturen dalen tot onder het vriespunt, kortom: de winter komt eraan. Op de wegen wordt dan volop gestrooid, handig voor de gladheid, maar slecht nieuws voor je auto. De lak krijgt het door het strooizout namelijk zwaar te verduren. In dit artikel leggen we daarom uit hoe jij je auto het beste kunt beschermen tegen strooizout en weersinvloeden. 

Was de auto regelmatig

Hoewel het koude weer niet uitnodigt om eens lekker de auto te gaan wassen, is het wel belangrijk om dit regelmatig te doen. Door regelmatig te wassen geef je het zout geen kans om de lak en andere metalen delen aan de auto te beschadigen. Hoe vaak je precies de auto moet wassen is lastig te zeggen, omdat dit ook te maken heeft met het aantal kilometers dat je rijdt. Als richtlijn kun je eens in de 2 á 3 weken aanhouden (vaker mag ook). Je kunt de auto op de oprit wassen of naar een speciale wasbox gaan. Als je besluit om de auto thuis te wassen, controleer dan wel of dit is toegestaan in jouw gemeente en maak gebruik van een biologisch afbreekbare autoshampoo. Alles wat je nodig hebt om je auto te wassen - denk aan emmers, shampoo, een washandschoen en een droogdoek - kun je bestellen bij Detailing Addict

Bescherm de lak met een wax of coating

Een wax of coating beschermt de auto tegen vuil en strooizout. Het beste moment om de auto in de wax te zetten is net voor de winter én na de winter. Je kunt hierbij uit verschillende producten kiezen. Een wax is het meest gebruikersvriendelijk en beschermt de auto ca. 2 - 3 maanden. Coatings hebben een veel langere beschermingsduur, maar vereisen ook een grondige voorbereiding. Voor een goed resultaat moet je de auto namelijk polijsten. Aangezien dit niet voor iedereen is weggelegd, is een wax in de meeste gevallen de makkelijkste optie. 

Gebruik geen heet water om de ruiten te ontdooien

Heeft het gevroren en zit er ijs op de ruiten? Gebruik dan geen heet water om de ruit te ontdooien. Door het temperatuurverschil kan de ruit barsten, en dat is natuurlijk zonde! Een alternatief is de ijskrabber, die kan echter voor krassen zorgen. Er zijn ook speciale de-icer (ruitontdooier) middelen te koop. Deze ruitontdooiers spray je op de ruit, waarna het ijs vrijwel direct smelt. Bijkomend voordeel is dat de ruit meteen gereinigd wordt. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie