Afbeelding
Foto: Pixabay

Zo kom je de winter relaxed door!

Partnercontent

Veel mensen zien de winter als het gezelligste seizoen van het jaar. De feestdagen komen eraan je ziet in deze maanden vaak veel vrienden en familie. Toch is het ook belangrijk om je rust in te plannen. Benieuwd hoe je dat doet? In dit artikel lees je verschillende tips om de winter relaxed door te komen. 

Water

Drink genoeg water. In de zomer doe je dit waarschijnlijk makkelijker dan in de winter, omdat het dan warm is en je wellicht vaker zin hebt in wat te drinken. Maar het is tijdens elk jaargetijde, dus ook in de winter, belangrijk om voldoende water binnen te krijgen. Aanbevolen wordt om minimaal twee liter vocht binnen te krijgen elke dag. De beste optie is om water te drinken. Dat komt omdat er in water geen suikers zitten of calorieën. Vind je water wat saai of drink je liever iets met een smaakje? Je kunt stukjes komkommer in je glas doen, of stukjes fruit, zoals aardbei of framboos. Op die manier krijgt je water een gezonde toevoeging en smaakt het net even wat anders dan hoe je het gewend bent.

Voeding

Naast dat je ervoor moet zorgen dat je dagelijks genoeg drinkt, is het ook belangrijk om de juiste maaltijden te eten. In de winter is het heerlijk om bijvoorbeeld een stamppot te maken. Maar je kunt natuurlijk ook een winterse salade maken. 

Kleding

In de winter is het heerlijk om in warme kleding te dragen. Een goed excuus dus om lekker te gaan winkelen en je kledingkast te voorzien van een paar fijne items waar je het niet koud in zult krijgen. 

Sporten

Wil je wel graag meer sporten maar is het voor jou een drempel om naar de sportschool te gaan? tegenwoordig kun je ontzettend veel workouts vinden op internet, die je gemakkelijk vanuit huis kunt doen. op die manier hoef je niet naar de sportschool te gaan. Dat scheelt al een hoop reistijd. Ook kun je vanuit huis trainen op een tijdstip waarop het jou uitkomt en hoef je niet rekening te houden met openingstijden van een sportschool. Pak ook vaker de fiets wanneer je bijvoorbeeld naar een vriendin of naar familie gaat, of wanneer je boodschappen moet halen. Wellicht ben je gewend om snel de auto te pakken. De auto heeft ook zeker voordelen, zeker wat betreft boodschappen. Maar toch is het een idee om de boodschappen of een bezoekje op de fiets te gaan doen. vaak ben je ergens zelfs sneller op de fiets, dan wanneer je met de auto gaat.

Massage

Na een zware training is het belangrijk ook voldoende te ontspannen. En hoe kan dat nu beter dan met een heerlijke massage. Massages zijn essentieel bij topsporters, maar het heeft ook een goede werking voor je ontspanning en rust. Goede reden dus om massage-olie aan te schaffen.

advertentie
advertentie