Afbeelding
Shutterstock

Krijg hulp bij een riool ontstoppen

Partnercontent

Heb je problemen met het riool en wil je daarom het riool ontstoppen? Dan is het belangrijk dat je hier een professional voor inschakelt. Het ontstoppen van het riool is namelijk een nauwkeurige klus. Grotere problemen met het riool en jouw woning kun je hiermee voorkomen. Voordat je een professional inschakelt, is het goed om te weten wat hier allemaal bij komt kijken. Met een groot aantal werkzaamheden is het treffen van een goede voorbereiding wel een vereiste. Maar wat doet een professional precies tijdens het ontstoppen van jouw interieur? En waarom is het belangrijk om dit zo snel mogelijk uit te laten voeren?

Zelf doen of uitbesteden

Een riool ontstoppen kan in sommige gevallen zelf. Als er nog water doorloopt, maar dit moeizamer leegloopt, red je het namelijk vaak met een ontstoppingsmiddel. In dit geval zitten er een aantal haren vast aan het putje of heb je te maken met etensresten. Door ontstoppingsmiddel in het putje te gieten en de juiste stappen te doorlopen, loopt jouw water binnen een korte tijd weer goed door. In veel gevallen is dit echter niet voldoende en blijf je problemen houden. Een professional moet dan naar het probleem kijken en met andere hulpmiddelen zorgen voor een goede doorstroom van het water.

Het loshalen van het vuil

Bij het laten ontstoppen van een riool in Arnhem komen verschillende werkzaamheden kijken. Zo bekijkt een professional eerst waar het probleem zich bevindt en wat de ernst van de situatie is. Alleen dan is de juiste behandelmethode toe te passen. Het is belangrijk dat het vuil zich niet meer aan de leidingen van jouw riool gaat hechten. Met een lange veer kan er beweging in komen. Daarna is het verstandig om het water voor langere tijd door te laten lopen. Als blijkt dat het water nog niet wegloopt, moet er ontstoppingsmiddel bij komen. De middelen van de professional zijn agressiever dan de middelen die je zelf aanschaft. Het vuil laat dan los en loopt mee door de leidingen naar het riool.

Volg adviezen op

In sommige gevallen constateert de professional bij een riool ontstoppen in Arnhem ook andere problemen met de riolering. Denk aan een kleine lekkage. Het kan zijn dat deze nog niet opgevallen is, omdat het water niet voldoende wegliep. Je krijgt dan adviezen over de reparaties die je uit moet voeren. Ook geeft een professional adviezen over hoe je in de toekomst een volgende verstopping kan voorkomen. Zo voorkom je hogere kosten en andere problemen met jouw riolering en zorg je ervoor dat je jouw douche, toilet of wasbakken naar behoren kan blijven gebruiken. Zorg er daarom voor dat je de adviezen goed opvolgt en je hebt een goed werkende riolering in huis. 

advertentie
advertentie