Afbeelding
Shutterstock

Alles wat jij moet weten over drijvende zonnepanelen

Partnercontent

Heb jij al eens gehoord van drijvende zonnepanelen? Het is namelijk een van de mogelijkheden die je hebt als je jouw woning wilt voorzien van zonne-energie. Je kunt jouw huis hier dus helemaal toekomstbestendig mee maken, waarbij jij ook geniet van de voordelen die dit voor jouw huis oplevert. Met behulp van zonnepanelen wek je namelijk jouw eigen energie op, wat de energierekening flink naar beneden brengt. Voordat je overgaat tot de aanschaf van de drijvende variant, is het echter goed om te weten wat je ervan kunt verwachten. En welke voordelen hebben deze zonnepanelen? Je leest het in onderstaande informatie.

Zonnepanelen voor iedere locatie geschikt

Niet iedereen heeft de ruimte om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Drijvende zonnepanelen zijn daarom de perfecte oplossing. Deze monteer je namelijk op het water, waarna de panelen beginnen met het opwekken van energie. Je slaat hiermee twee vliegen in één klap: enerzijds kun je jouw eigen energie opwekken, anderzijds kun je ongebruikt wateroppervlak weer nuttig maken. De zonnepanelen zijn modulair, wat inhoudt dat ze voor iedere locatie geschikt zijn. Het ankersysteem zorgt dat er een lange levensduur is en het eenvoudig op te bouwen is. Je bespaart hiermee dus niet alleen op de energiekosten, maar ook op de geleverde arbeid en de kosten die hierbij komen kijken.

Meer stroom opwekken met minder effect op het milieu

Er zijn verschillende voordelen te behalen aan de drijvende zonnepanelen. Een van de voordelen is een efficiënt ruimtegebruik in combinatie met de efficiënte energieopwekking. Het water heeft een verkoelend effect, waardoor je meer stroom op kunt wekken. Dit is ook weer gunstig voor het water. Het verkoelende effect zorgt voor minder verdamping van het water, waardoor de vegetatie in het water blijft ontstaan. Tevens is er minder CO2-uitstoot. Je verlaagt jouw ecologische voetdruk aanzienlijk als je voor deze variant van zonnepanelen kiest ten opzichte van de fossiele brandstoffen die vandaag de dag nog in veel huizen en bedrijfspanden te vinden zijn.

Verdien de kosten terug

De hoge energietarieven zorgen ervoor dat jij al snel een te hoge rekening hebt. Als je de drijvende zonnepanelen gebruikt voor het opwekken van stroom, kun je deze kosten aanzienlijk verlagen. Door dan ook te bekijken welke andere opties er mogelijk zijn voor het verduurzamen van het pand, voorkom je dat je in de toekomst alleen maar meer kosten krijgt. De investering verdient zich binnen enkele jaren terug, waarbij de terugverdientijd afhankelijk is van het aantal panelen dat je op het water hebt liggen. Met een goed advies zorg je ervoor dat jouw energierekening uiteindelijk op nul uitkomt en je altijd geniet van de groene energie die je zelf opgewekt hebt met zonnepanelen. Snel informatie aanvragen dus!

advertentie
advertentie