Afbeelding
Foto Depositphotos

Date night thuis? Dit zijn de leukste ideeën

17 maart 2023 om 15:36 Partnercontent

Ben jij het een beetje zat om alleen maar samen te Netflixen op de bank, en ben je op zoek naar een originele en romantische date night thuis? Wij hebben voor jou de leukste ideeën voor thuis op een rijtje gezet, van een wijn escape room tot een home spa en van een bakwedstrijd tot salsa.

Organiseer een bakwedstrijd

Wat is er nou leuker dan een kleine competitie? Een soort Heel Holland Bakt, maar dan gewoon in je eigen keuken. Kies samen een bakrecept uit, bijvoorbeeld bananenbrood of brownies, en ga individueel aan de slag. Zet een kookwekker, maak een foto van het eindresultaat en laat bijvoorbeeld jullie vrienden op Instagram bepalen wie de winnaar is. Zet er dan natuurlijk niet bij welke foto van wie is, zodat niemand bevooroordeeld is. Daarna eet je samen het gebak op, klinkt als een win-win toch?

Organiseer een salsa avond

Bij salsa denk je misschien aan zwoele zomeravonden met spaanstalige muziek, maar ook je woonkamer kan als salsa decor fungeren. Op Youtube kan je veel salsa lessen vinden, bekijk samen wat lessen en ga aan de slag. En vergeet natuurlijk niet om tussendoor een glas rode wijn of sangria te drinken hé.

Maak van je huis een home spa

Toe aan wat ontspanning? Maak dan samen van je huis een home spa. Zet wat kaarsen aan, trek een fles goede wijn open en ga samen in bad (als je die hebt). Geef elkaar een massage en doe samen een maskertje op. De ideeën zijn eindeloos als het gaat om een home spa. Zorg er in ieder geval voor dat je samen even compleet ontspant.

Organiseer een thema avond

Vinden jij en je partner het fijn om te genieten van heerlijk eten en drinken, maar zijn jullie op zoek naar nieuwe ideeën? Organiseer dan eens een thema avond. Kies samen een land uit, zoek er een recept bij en zet bijpassende muziek op. Achteraf kan je dan ook nog een film of serie in die taal kijken. Stel je voor dat je bijvoorbeeld Mexico als thema kiest. Maak dan samen taco’s, neem er een desperados biertje bij en zet wat spaanstalige hits op. Je kunt de avond dan afsluiten met een Mexicaanse serie zoals bijvoorbeeld El Club of La Casa de las Flores.

Organiseer een wijn escape room

Tegenwoordig heb je allerlei soorten escape rooms, ook voor thuis, maar één van de leukste voor een date night is toch wel een wijn escape room. De Wijn Escape Room de Wijnduivel is bijvoorbeeld ontwikkeld als proeverij en escape room in één, leuker kan niet toch?

Met deze ideeën moet het vast helemaal goed komen, veel plezier op jouw date night thuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie