Afbeelding
Photo by Farhad Ibrahimzade on Unsplash

De perfecte biefstuk bakken? Zo doe je dat!

14 februari 2023 om 07:25 Partnercontent

Als je indruk wil maken tijdens een eerste date of familie en vrienden wil imponeren met een etentje, zit je al snel goed met een mooi biefstukje – mits je deze natuurlijk wel op de juiste manier bereidt. Want als je hebt geïnvesteerd in een kwalitatief stukje vlees van de slagerij of vleesgroothandel, is het natuurlijk zonde als de smaak hiervan niet optimaal naar voren komt. Maar hoe doe je dat nou, een perfecte biefstukken bakken?

Kamertemperatuur

Het is belangrijk om de biefstuk eerst op kamertemperatuur te laten komen. Want, hoe minder lang je het vlees hoeft te bakken, hoe beter de sappen bewaard blijven. Haal de biefstuk daarom minimaal een uur van tevoren uit de koelkast.

Droogdeppen en insmeren

Om te zorgen voor een perfect bruiningsproces, is het belangrijk om de biefstuk eerst droog te deppen met een keukenpapiertje. Vervolgens smeer je de biefstuk in met zout. Doe dit wel vlak voordat je het vlees gaat bakken, omdat zout vocht onttrekt aan het vlees.

Bakken met boter en olie

Het geheim van een smaakvolle en sappige biefstuk, is bakken in zowel boter als olie. Doe dus flink wat ongezouten roomboter in de pan en een scheutje olie. Zet het vuur hoog en wacht tot de boter goudbruin is.

Perfecte garing

Vervolgens kan de biefstuk de pan in. Je schroeit beide zijden van de biefstuk in een halve minuut dicht. Wil je de biefstuk rare? Dan ben je klaar! Wil je deze medium of well done, dan zet je het vuur lager en bak je beide kanten nog eventjes door. Bij medium-rare is dat 1 à 2 minuten, bij medium 2 à 3 en bij well done 3 à 4 minuten.

Rusten en genieten!

Ben je klaar met bakken? Wikkel de biefstuk dan in aluminiumfolie en laat deze nog 3 tot 5 minuten rusten op een (warm) bord. Zo blijven alle sappen en smaken mooi bewaard en wordt jouw stukje vlees nog malser én smaakvoller. Snij de biefstuk vervolgens op de draad (met de spiervezels mee) en geniet samen met jouw eters van het perfecte stukje vlees!

Wil je graag genieten van kwalitatief vlees, maar dan wel op een voordelige manier? Ga eens naar een horeca groothandel. Hier geniet je van veel voordelen en vind je een uitgebreid aanbod van de mooiste en meest verse producten.    

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie