Afbeelding
Shutterstock

Deze tips helpen je een origineel verjaardagscadeau te vinden

4 oktober 2022 om 07:17 Partnercontent

Ben je op zoek naar een leuk en origineel kado voor een jarige, of bijvoorbeeld iemand die onlangs geslaagd is? Vaak blijkt het een behoorlijke uitdaging te zijn om tot originele ideeën te komen. Mede door het feit, dat mensen vaak veel zaken al op orde hebben naarmate zij ouder worden. Het speelgoed waar je kinderen blij mee maakt koop je niet voor een volwassene en ook de fles wijn of het boeket ben je inmiddels wel zat. Gelukkig zijn er verschillende cadeaus waarmee je ook een volwassene nog kunt verrassen. In dit artikel zetten we een aantal van deze leuke, originele ideeën voor je op een rijtje.

Geef een bon om iets te gaan doen 

Een leuk verjaardagscadeau hoeft niet per definitie een fysiek product te zijn. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om iemand een cadeaubon te geven. Ga hierbij niet direct voor een bon die men in een webshop kan besteden. Veel leuker is het om een tegoedbon te geven voor een activiteit. Denk aan een bezoek aan de dierentuin met het hele gezin, een high-tea in de buurt of bijvoorbeeld een dagje pretpark. Het zijn activiteiten die vrijwel iedereen leuk vindt en daarbij in iedere regio te ondernemen zijn. Op het internet vind je verschillende aanbieders van cadeaubonnen voor een dagje uit. Je hebt hierbij keuze uit meer dan 300 verschillende activiteiten. Ideaal, want zo is de kans groot dat je een activiteit in de buurt van de jarige vindt.

Maak een cadeau zo persoonlijk mogelijk 

Door een activiteit cadeau te geven, kun je deze een persoonlijke touch geven. Wat vindt de jarige écht leuk om te doen? Waar gaat hij of zij vaak heen met het gezin? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kaartje bij de cadeaubon of een fysiek cadeau te voegen, waar je een persoonlijke noot op zet. Door het cadeau persoonlijk te maken, is het voor een ontvanger nog leuker deze te ontvangen. Vaak gaat het immers niet om het cadeau zelf, maar om het idee erachter. Wat maakt dat dit cadeau goed bij de ontvanger past? Een persoonlijke boodschap voeg je ook toe, door het cadeau bijvoorbeeld van een bedrukking te voorzien. Denk aan een handdoek, waar je de naam van de jarige op laat drukken.

Duurzame cadeaus populair tegenwoordig

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema binnen de samenleving. Ook wanneer het aankomt op cadeaus. Zo geeft men liever houten speelgoed aan een jarig kind, dan bijvoorbeeld speelgoed van plastic. Houten speelgoed gaat doorgaans veel langer mee. Een kind zal er jaren plezier van hebben! Online vind je nog veel meer voorbeelden van duurzame cadeaus. Ook voor volwassenen vind je duurzame alternatieven voor een dagje weg. Geef bijvoorbeeld een fruitboom cadeau.   

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie