Afbeelding
Foto Pixabay

3 tips om je internetproblemen te verhelpen

20 juli 2022 om 00:00 Partnercontent

Wanneer je internet het niet goed doet, thuis of op kantoor, kan dat tot allerlei ongemakken leiden. Een anti-virus programma kan bijvoorbeeld helpen, maar ook het simpele aan en uit zetten van het internetmodem. Als je eenmaal uitstekende software geïnstalleerd hebt, moet je die automatisch instellen om te controleren op virussen en andere vormen van malware. Stel dat het programma wel bestaande virussen of malware detecteert (wat zou verklaren waarom je internetverbindingen zo traag zijn). In dat geval moet je het door een computer professional laten verwijderen, gelukkig is er ook veel dat je zelf kunt doen!

Zorg ervoor dat je Wi-Fi router op de juiste plek staat.

Of je nu gebruik maakt van een draadloze verbinding of een verbinding met een internetkabel 20 meter of internetkabel 50 meter: een zuivere zichtlijn is nodig om Wi-Fi routers te laten werken, maar toch verbergen veel mensen ze achter een televisie of een boekenkast. Minstens 1,5 tot 2 meter boven de grond en strategisch geplaatst is ideaal.

Je woonkamer is een goede plek, maar als je thuis werkt en veel andere gadgets in je huis hebt, moet je hem misschien dichter bij de plaats zetten waar je verschillende apparaten gebruikt.

Update de firmware op je router.

Je vindt meestal instructies om in het instellingenmenu van de router te gaan, onderaan op het apparaat. Een aanklikbare melding wijst vaak op updates in deze menu’s, die je op elk moment kunt openen.

Daarbij zul je het wegvallen van het internet ervaren. Dit zal waarschijnlijk niet alleen je problemen oplossen, maar het zal je ook minder kwetsbaar maken voor cyber oplichters. Een paar minuten zou voldoende moeten zijn.

Inspecteer je computer.

Dit is een computer specifieke tip: probeer met Taakbeheer of Activiteitenmonitor te onderzoeken welke apps onnodige systeembronnen in beslag nemen, vooral als het internet op je PC of laptop perfect werkt op andere apparaten.

Sommige toepassingen kunnen ingesteld zijn om te updaten, ook al hoeven ze dat niet automatisch te doen. Je internet kan traag werken omdat ze voortdurend in de achtergrond worden bijgewerkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie