Afbeelding
Photo by Hemant Kanojiya on Unsplash

3 tips om je badkamer optisch groter te laten lijken

16 september 2022 om 11:21 Partnercontent

Beschikt je woning over een kleine badkamer en ben je dringend op zoek naar manieren om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken? We helpen je graag op weg met de beste tips! Lees dus gauw verder en ontdek hoe je een badkamer ruimer laat lijken met lichte kleuren. Daarnaast ontdek je alles over de beste tegels voor kleine badkamers en lees je alles over compacte badkamermeubels.

1. Maak gebruik van lichte kleuren

Wie een kleine badkamer heeft, kan het beste gebruik maken van lichte kleuren. Donkere kleuren zorgen er namelijk voor dat de ruimte kleiner lijkt. Kies dus voor natuurtinten zoals wit, beige of lichtgrijs. Deze kleuren zorgen voor rust en een ruimtelijk effect. Combineer de lichte kleuren met een mooie accentmuur voor een prachtig contrast.

 Heb je een raam in de badkamer? Zorg dan dat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen kan. Ook licht draagt namelijk ook bij aan een optisch ruimere badkamer. Heb je geen raam in de badkamer? Zorg dan voor voldoende inbouwspotjes en wandverlichting en creëer hetzelfde effect.

2. Kies voor grote tegels

Kleine tegels zijn prachtig. Ze hebben echter wel een groot nadeel. Er zijn namelijk veel voegen nodig bij kleine tegels. Dit zorgt ervoor dat de ruimte een stuk kleiner lijkt. En dit is nu net wat je wil voorkomen wanneer de ruimte al beperkt is. Kies daarom voor grote tegels. Denk hierbij aan XL wandtegels. Dit zijn extra grote tegels, waarbij je dus minder voegen ziet. Hierdoor oogt de badkamer een stuk ruimer dan hij is.

Wist je dat er ook XL vloertegels in verschillende materialen beschikbaar zijn? Denk hierbij aan XL tegels van natuursteen, marmer of hardsteen. Laat de XL vloertegel doorlopen in de inloopdouche. Hiermee betrek je de doucheruimte bij de rest van de badkamer, waardoor een mooi en ruimtelijk geheel ontstaat.

3. Creëer ruimte met compacte badmeubels

Een kleine badkamer, blijft een kleine badkamer. Kies daarom voor zwevende en compacte badkamermeubels. Deze meubels zijn minder diep dan standaard badmeubels. Hierdoor blijft er meer loopruimte over. Door gebruik te maken van compacte meubels, lijkt je badkamer ook nog eens een stuk groter.

Wist je dat er naast compacte badkamermeubels, ook compact sanitair verkrijgbaar is? Denk hierbij aan een compact toilet. Een compact toilet biedt hetzelfde comfort als een standaard toilet. Hij is echter net wat smaller, waardoor hij eenvoudig tussen bijvoorbeeld een wastafelmeubel en douchecabine geplaatst kan worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie