Afbeelding
Foto Unsplash

Een badkamerrenovatie gepland – maar waar begin je?

21 juli 2022 om 00:00 Partnercontent

Omdat er zoveel alternatieven voorhanden zijn, kan het moeilijk zijn te weten waar je moet beginnen bij het renoveren van een badkamer. Online en in tijdschriften zijn er vele bronnen van prachtige ideeën voor badkamerrenovatie. Het voordeel op lange termijn van investeren in een badkamer is dat het de marktwaarde van je huis verhoogt. Een geslaagde make-over hangt af van planning en het kiezen van de juiste aannemer.

Welke badkamer voldoet daarom het beste aan je eisen, en hoe begin je met het verbouwen van je badkamer? Begin je met het installeren van een gloednieuwe douche, douchecabine, douchedeur, of badkamermeubels? Hier zijn wat ideeën en aanwijzingen om je ideale badkamer make-over van de grond te krijgen.

Gebruik kleur om de grootte van de kamer te veranderen.

Je zal het niet zeggen, maar deze tip is een van de meest gebruikte manieren om ruimte aan je badkamer toe te voegen. Om de indruk te wekken dat een kleine badkamer groter is, kun je denken aan het gebruik van witte of levendige kleuren. Donkere kleuren zullen de ruimte kleiner en bekrompener doen lijken. Gebruik zo vaak mogelijk lichtgekleurde armaturen, ook die welke wit of crème zijn. Je moet er goed over nadenken voor je het dak van je badkamer in een andere kleur dan gebroken wit of wit schildert.

Het is een slim idee om het aantal spiegels in de badkamer uit te breiden.

De meeste mensen controleren hun haar en make-up in de badkamerspiegels voor ze zich ‘s morgens aankleden. Spiegels in badkamers kunnen als inrichtingselement de ruimte visueel vergroten en meer licht binnenlaten. Veel mensen vinden het prettig een tweede badkamerspiegel te hebben, naast die boven de wastafel. In kleine badkamers moeten spiegels van groot formaat gebruikt worden, die de wand helemaal bedekken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie