Afbeelding
Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Dagelijks leven wordt duurder: tips om te besparen

Partnercontent

We kunnen er niet meer omheen: het dagelijks leven is sinds dit jaar een stuk duurder geworden. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de inflatie in 2022 het hoogste niveau in meer dan 40 jaar heeft bereikt.

Dat merk je ongetwijfeld aan je dagelijkse uitgaven. Je energierekening is duurder, boodschappen hebben een hogere prijs en een ritje met de auto? Ook dat kost meer geld door de stijging van de gas- en benzineprijzen. Met de tips in dit artikel kun je toch nog wat geld besparen op het dagelijks leven.

Goedkoper internetabonnement door internet vergelijken

Een van de dingen die duurder gaat worden, is je telefoonabonnement en misschien zelfs internetabonnement. Ook daar krijgen ze te maken met inflatie waardoor hun eigen kosten hoger liggen. Door het toepassen van een inflatiecorrectie wordt jouw telefoon- of internetrekening duurder. Maar: door te beginnen met providers of internet vergelijken kun je eenvoudig op zoek gaan naar een nieuw internetabonnement. Houd er rekening mee dat andere aanbieders ook te maken hebben met inflatie, maar wie weet kun je wel ergens anders een goedkoper abonnement scoren dan dat je nu hebt.

Investeer in goede isolatie voor lagere energiekosten

Waar je de aankomende winter ook meer gebruik van gaat maken, is je verwarming. Om de warmte in je huis zo lang mogelijk vast te houden en op die manier zo min mogelijk te hoeven stoken, is het aan te raden om voor nu eenmalig te investeren in goede isolatie. Dat kost je weliswaar nu het nodige geld, maar daar ga je uiteindelijk veel geld mee besparen. Denk aan het isoleren van je vloeren, de ramen, de muren en natuurlijk het dak. Ga je van geen naar goede isolatie? Dan bespaar je daar toch al rond de € 2000 op jaarbasis mee. Een hele interessante investering dus.

Check wekelijkse aanbiedingen voor boodschappen

Misschien deed je het al of wellicht kun je deze tip goed gebruiken: check iedere week wat de aanbiedingen van verschillende supermarkten zijn. Door meerdere deals met elkaar te combineren profiteer je van optimale korting op je wekelijkse boodschappen en maaltijden. Online vind je alle folders die je nodig hebt. Nog handiger: er zijn verschillende apps voor folders die je gratis kunt downloaden. Hierin vind je de meest actuele deals en kortingen op boodschappen en andere benodigdheden voor in huis. In dit soort apps vind je ook vaak folders van kledingwinkels en andere shops.

Korting pakken op cadeaus tijdens Black Friday en Cyber Monday

Nu de feestdagen weer voor de deur staan, is het misschien lastiger om geld te investeren in leuke cadeaus. De kans is groot dat je niet met lege handen ergens aan wilt komen. Kijk voor jezelf wat je eventueel zou kunnen missen om cadeautjes van te kopen. Onthoud dat alles goed is; zelfs wanneer het een kleinigheidje betreft. Aan het einde van november is het weer tijd voor Black Friday; de dag waarop je allerlei producten met flinke korting kunt scoren. Denk aan kleding, huishoudmiddelen, beautyproducten, woonitems en elektronica. Meestal is er een heel weekend lang veel korting te pakken en wordt Cyber Monday nog meegenomen als laatste dag om voordeel te krijgen.

Geld en energie besparen in de keuken met deze tips

Wist je dat de keuken de ruimte in je huis is waar je waarschijnlijk de meeste stroom en gas verbruikt? Daar staan talloze apparaten die veel stroom verbruiken zoals de vaatwasser, de koelkast en het koffiezetapparaat. Door slim met dit soort apparatuur om te gaan kun je aardig wat energie en gas besparen in de keuken. Wil je bijvoorbeeld aardappelen of pasta koken? Zet dan eerst water op met de waterkoker om minder gas te verbruiken. Wat ook aan te raden is, is om eenpansgerechten te maken om water, gas en afwas te besparen. Check meteen even of je koelkast goed afsluit en of er geen ijsvorming in je vriezer zit om onnodig energieverbruik te voorkomen.

Verkoop (een groot deel van) je spullen om geld te verdienen

Wat tot slot kan bijdragen aan een beetje extra geld is om een deel van je spullen te verkopen. Misschien heb je een uitpuilende kledingkast of wellicht heb je allerlei elektronica liggen waar je geen gebruik van maakt. Maak eens een ronde door je huis en kijk wat je nog voor een schappelijke prijs kunt verkopen. De kans is groot dat je misschien wel voor een paar honderd euro aan spullen hebt liggen die je niet gebruikt. Natuurlijk hoef je niet alles te verkopen, want je moet ook nog kunnen leven. Heb je echter zelf wat nieuws nodig? Kies dan ook voor tweedehands (online of bij de kringloop) of gebruik een van de kortingsdagen zoals Black Friday en Cyber Monday om minder geld uit te geven.

advertentie
advertentie