Afbeelding
Foto: Pexels

Tips voor het kopen van een kinderwagen

26 mei 2023 om 10:20 Partnercontent

Wanneer er een kleintje op komst is moet je van alles regelen en heb je ook een hoop spullen nodig, waaronder een kinderwagen. Een kinderwagen is een behoorlijke investering en daarom wil je wel de juiste kiezen en dat is niet makkelijk, gezien het grote aanbod. Er zijn namelijk veel verschillende soorten kinderwagens en het is belangrijk dat jij diegene kiest die past bij jouw en je leefsituatie. Lees hieronder een aantal tips die je kunnen helpen bij de juiste keuze.

Verschillende soorten kinderwagens

Het aanbod kinderwagens is groot, zo heb je veel verschillende merken en heb je een aantal verschillende soorten, zoals een combiwagen, wandelwagen, buggy en duowagen. Het is handig als je de belangrijkste verschillen weet tussen deze kinderwagens.

Combiwagen

Veel ouders kiezen voor een combiwagen en dat is met een reden, dit is namelijk een kinderwagen die je vanaf de geboorte kunt gebruiken totdat je kindje ongeveer vier jaar oud is. Een combiwagen heeft een reiswieg en kun je ombouwen tot een wandelwagen doormiddel van een zitje. Een kindje kan gebruik maken van het zitje wanneer hij of zij zelfstandig kan zitten. Ook is het vaak mogelijk om met speciale adapters er een autostoeltje op te klikken.

Wandelwagen

Wanneer je kindje zelfstandig kan zitten is een wandelwagen een ideale kinderwagen. De kinderwagen is namelijk sterk, heeft vaak een goede vering en biedt veel comfort. Ook heeft een wandelwagen meestal een lichtstand, ideaal wanneer je kindje nog overdag dutjes doet. Een wandelwagen is in te klappen, echter is deze niet heel compact zoals bijvoorbeeld een buggy.

Buggy

Een buggy kun je gaan gebruiken wanneer je kindje zelfstandig kan zitten. Buggy’s zijn vaak licht en compact en erg makkelijk om mee te nemen. Het is een kinderwagen die vooral geschikt is voor kleine wandelingen. Heb je een kleine auto of bijvoorbeeld beperkte woonruimte, dan is een buggy ideaal vanwege het compacte formaat.

Duowagen

Is er een tweede kindje op komst dan is een duowagen een perfecte keuze. Je kunt met een duowagen met twee kinderen tegelijk wandelen. Vaak zit er bij een duowagen een zitje en een reiswieg en afhankelijk van het merk en soort kun je je kindjes naast elkaar of achter elkaar vervoeren.

Hoe vaak en waar ga je de kinderwagen gebruiken?

Voor het kopen van de juiste kinderwagen is het belangrijk om van tevoren na te denken over hoe vaak en waar je de kinderwagen gaat gebruiken. Ben je iemand die weinig wandelt of ga je juist graag wandelen? Woon je in de stad en reis je veel met het ov of woon je in een dorp en doe je alles lopend? De antwoorden op deze vragen kunnen je helpen om een geschikte kinderwagen te vinden. Een compactere kinderwagen is ideaal voor in een stad. Wandel je graag in de natuur, bijvoorbeeld in het bos, kies dan een kinderwagen met all-terrain wielen.

Tips voor het kopen van een kinderwagen

Wanneer je op het punt staat om een kinderwagen aan te schaffen, let dan op de volgende punten:

  • Check of de kinderwagen die je op het oog hebt voldoet aan alle veiligheidseisen.
  • Hou ook rekening met je eigen lengte, het is prettig wanneer je fijn achter de kinderwagen kunt lopen.         
  • Test een kinderwagen voor aankoop altijd uit. Ervaar hoe de kinderwagen rijdt en stuurt, of die makkelijk in te klappen is en soms kun je zelfs proefrijden op verschillende soorten ondergronden.
  • Bekijk ook hoe groot de kinderwagen is wanneer je deze hebt ingeklapt. Past de kinderwagen makkelijk in je kofferbak?
  • Vaak zitten er bij een kinderwagen ook accessoires zoals een voetenzak, parasol en luiertas. En zit dat er niet standaard bij, kun je dit eventueel los erbij kopen.         
  • Ben je van plan om de kinderwagen veel mee te nemen tijdens het doen van boodschappen, zorg dan dat je een kinderwagen kiest met een groot opbergmandje.

Door zelf rekening te houden met je eigen leefsituatie en wat je van plan bent te gaan doen met de kinderwagen, wordt het al gauw een stuk makkelijker om de juiste kinderwagen te kiezen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie