Afbeelding
Foto: Unsplash

Je keuken een upgrade geven doe je met deze 5 tips

11 mei 2023 om 07:36 Partnercontent

Soms is het tijd voor iets nieuws in huis, je hebt zin in iets anders. Een ruimte zoals een woonkamer is makkelijk te veranderen, je verft de muur in een andere kleur en je maakt het af met nieuwe accessoires en je woonkamer heeft een totaal nieuwe look. Een keuken daarentegen is misschien toch iets lastiger te veranderen. Of toch niet? De keuken is eigenlijk ook heel makkelijk te veranderen met een aantal aanpassingen. Wil jij weten hoe jij je keuken een upgrade kan geven, lees dan de 5 tips hieronder.

Verf de keukenkastjes 

De keukenkastjes, zowel de kleur, stijl en greepjes kunnen heel bepalend zijn voor de sfeer van je keuken. Gelukkig zijn keukenkastjes ook redelijk makkelijk te veranderen. Je kunt bijvoorbeeld de kleur van de kastjes aanpassen door een lik verf aan te brengen. Hou dan wel rekening met de ondergrond en het beste kun je bijvoorbeeld eerst de binnenkant van het deurtje verven om te testen of het goed gaat. Vergeet ook vooral niet de deurtjes eerst goed te schuren en te ontvetten voordat je aan de slag gaat. Kies ook een verf uit die tegen een stootje kan, laat je desnoods informeren bij een verfspeciaalzaak zodat je verzekerd bent van een mooi resultaat!

Laat je keukenkastjes wrappen

Heb je geen zin om te verven dan kun je eventueel de deurtjes laten wrappen. Het wrappen van keukens wordt steeds vaker gedaan en is een populaire manier om de keuken een upgrade te geven. Met deze techniek wordt er een dunne laag folie aangebracht op de keukenkastjes en/of lades. Er zijn veel verschillende soorten folies beschikbaar en hierdoor kun je in een handomdraai de keuken een totaal nieuwe look geven.

Vervang keukenapparatuur

Wat ook een grote impact kan hebben op de uitstraling van je keuken is het vervangen van je keukenapparatuur. Wellicht heb je wat verouderde apparatuur en dat kan de keuken een oubollige look geven. Kies voor moderne keukenapparaten zoals een mooie zwarte oven, een moderne kookplaat of een andere koelkast in een opvallende kleur. Ook kan je de keuken een meer luxe uitstraling geven door het toevoegen van luxere apparatuur zoals een wijnklimaatkast of door een wijnkoelkast inbouw te laten plaatsen. Naast dat het een luxe uitstraling geeft is het voor de echte wijnliefhebber ook een waardevolle toevoeging aan de keuken.

Verander de achterwand

Veel keukens hebben een achterwand en ook dit kan veel invloed hebben op de totale look van je keuken. Misschien is het een leuk idee om opvallende tegeltjes op de achterwand te lijmen. Laat ze bijvoorbeeld lijmen in een patroon voor een leuk effect. Hou je niet van tegeltjes dan kun je de achterwand ook verven in een passende kleur. Let er wel op dat je verf uitkiest dat tegen vocht en vet kan.

Voeg leuke accessoires toe

Ten slotte is het uiteraard leuk om nog wat mooie accessoires toe te voegen aan de keuken. Koop bijvoorbeeld nieuwe handgreepjes en vervang de oude, dit kan een hele andere look geven aan de keukenkastjes en/of lade. Andere accessoires die je toe kunt voegen zijn bijvoorbeeld een aantal mooie borrelplanken, een leuke pot voor keukengerei, ander servies en nieuwe keukentextiel zoals een theedoek en een ovenwant.

Zoals je hebt kunnen lezen is het niet moeilijk om de keuken een upgrade te geven. Het is eigenlijk een kwestie van keukenkastjes opknappen, het vervangen of toevoegen van keukenapparatuur, de achterwand veranderden en het geheel afmaken met mooie accessoires. Wanneer je deze stappen volgt heb je binnen een mum van tijd een hele andere keuken!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie