Afbeelding
Foto: iStock

Tips bij de aanschaf van nieuw kantoormeubilair

19 januari 2023 om 07:46 Partnercontent

Op zoek naar een nieuw bureau met bijpassende bureaustoel? Er zijn in dat geval tal van verschillende keuzes die gemaakt moeten worden. Kies je bijvoorbeeld voor een modern sta zit bureau, of ga je voor een bureau met een vaste hoogte? Wil je zo’n sta zit bureau elektrisch kunnen verhogen of verlagen, of ga je voor een model met een handmatige bediening? Bovenal is het belangrijk dat de combinatie van het bureau met de bureaustoel je een comfortabele werkplek biedt, die ondersteunt bij je dagelijks werk. Dat laatste is niet vanzelfsprekend. Zo kan het voorkomen dat je voortdurend wegglijdt op het zitvlak van de stoel, als gevolg waarvan je een groot deel van de dag onderuitgezakt achter het bureau zit. Iets wat bijzonder schadelijk kan zijn voor je rug en nek. Zeker bij beroepen waarbij je toch al een groot deel van de dag zit. In dit artikel vind je meer informatie over het kiezen van het juiste bureau met bijpassende bureaustoel.

Elektrisch verstelbaar bureau biedt diverse voordelen 

Het elektrisch verstelbaar bureau werd al even kort geïntroduceerd. Dit model bureau heeft de afgelopen tijd sterk aan populariteit gewonnen. Niet voor niets, daar het heel prettig is om af en toe te kunnen staan. Let er hierbij op, dat je rechtop blijft staan en niet op het bureau begint te hangen na verloop van tijd. In dat laatste geval is het zaak het bureaublad weer te verlagen en plaats te nemen op de bureaustoel. Aangeraden wordt om het aantal minuten wat je dagelijks achter het bureau staat geleidelijk aan op te bouwen.

Kies voor een ergonomisch verantwoorde oplossing 

Zowel bij de keuze van een nieuwe bureaustoel als van een nieuw bureau is het zaak om voor een ergonomisch verantwoorde oplossing te kiezen. Deze modellen zijn zo ontworpen, dat ze je lichaam ondersteunen. Iets wat bijdraagt aan het voorkomen van onder meer rug- en nekklachten. De keuze voor ergonomisch vormgegeven bureau en bureaustoel zal echter pas nut hebben, op het moment dat deze op de juiste manier worden afgesteld. Online vind je video’s waarin wordt toegelicht hoe je de juiste hoogte van je bureau kiest. Is het wenselijk dat mijn onderarm op het bureau leunen? In welke hoek moet ik mijn knieën op de grond onder het bureau plaatsen? Het zijn voorbeelden van vragen die in dergelijke video’s beantwoord worden.

Ga voor kwaliteit bij een nieuw bureau met bureaustoel

Een bureau of bureaustoel is een product wat je voor de lange termijn koopt; je wilt deze niet al na een paar jaar moeten vervangen. Wees om deze reden niet bang wat meer te investeren in een kwalitatief goede oplossing. Kwaliteit gaat vaak hand in hand met duurzaamheid; door wat meer te investeren kies je voor een combinatie van een bureau met bureaustoel waarmee je jaren vooruit kunt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie