Afbeelding
Foto Pexels

Tips bij het vergelijken van je internet

9 november 2022 om 15:00 Partnercontent

De kans dat je nog een huishouden kent zonder internet, die is natuurlijk vrij klein. Toch is er nog wel een grote groep die een abonnement heeft die niet aansluit op de behoefte vandaag de dag. Je kunt je namelijk goed voorstellen, dat waar je vroeger enkel een keer een appje stuurde en eventueel een keer op het internet zat, er tegenwoordig veel meer van je internetverbinding wordt gevraagd dan alleen dat! We streamen en gamen onze favoriete series en games, maar wat dacht je van de tablets voor de kinderen, waarop dagelijks de nodige filmpjes worden gekeken. Kortom, een goede internetverbinding is dus wel zo belangrijk. Omdat we ons kunnen voorstellen dat het wellicht wat lastig kan zijn om te bepalen wat nu eigenlijk het beste bij je past, hebben we een aantal tips voor je. 

Breng je huidige situatie in kaart

Alvorens je op zoek kunt gaan naar een abonnement wat bij je past, is het eerst van belang dat je voor jezelf in kaart brengt wat de huidige situatie is. Welke verbinding heb je en via welke manier komt deze bij je binnen. Het kan namelijk zijn dat je nog een telefoonverbinding hebt, terwijl je zelfs al de mogelijkheid hebt tot het afsluiten van een glasvezel abonnement. Aanbieders komen namelijk niet altijd proactief bij je om je hiervan op de hoogte te stellen. Daarbij kan het ook zijn dat je huidige situatie is veranderd. Stel dat je na wat tegenslagen in financiële problemen zit en na een lange zoektocht online geld lenen moet, dan is het handig dat je misschien nog iets kunt aanpassen in je abonnement, zodat je kosten lager uitvallen.

Bepaal wat je nodig hebt

Nu je weet wat je voor verbinding hebt, is het zaak te bepalen wat je exact nodig hebt. Heb jij momenteel twee televisies een aantal mobiele telefoon en gamen je kinderen dagelijk een aantal uur, dan wil je natuurlijk dat dit allemaal tegelijk kan. Online kun je middels allerlei verschillende tools eenvoudig bepalen wat jou gemiddelde verbruik zal zijn en wat voor abonnement hier dus het beste bij zal passen. Op het moment dat je dit weet, kun je aan de slag met het maken van je uiteindelijke keuze. 

Bekijken verschillende aanbiedingen

Iedere provider heeft er natuurlijk belang bij dat je daar klant wordt. Maak hier daarom dus ook gretig gebruik van. Ondanks het feit dat veel aanbieders regelmaat met allerlei leuke aanbiedingen strooien, zijn er tal van meer mogelijkheden om hier iets uit te kunnen halen. Eenvoudige kosten zoals aansluitkosten zijn bijvoorbeeld een mooie manier om in de onderhandelingen te gebruiken. Vraag tevens ook wat ze je te bieden hebben wanneer je eventueel naast je internet en televisie ook je mobiele abonnement indien mogelijk bij ze onderbrengt. Je zult zien, dan wanneer je het gesprek met ze aangaat, er vaak ineens een stuk meer mogelijk is, dan je aanvankelijk had gedacht. Vind je het lastig te bepalen wat het beste bij je past. Raadpleeg dan een aantal verschillende providers en leg deze naast elkaar. Zo kun je goed zien of er eventuele gelijkenissen zijn of dat er ook nog veel verschillen aanwezig zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie