Afbeelding
Foto: Pexels

Tips voor een energiezuinige tuin

7 februari 2022 om 07:43 Partnercontent

Een mooie verzorgde en trendy tuin, dat willen we toch allemaal? Met een hippe tuin maak je je droomhuis compleet! Wat heb je zoal nodig voor jouw perfecte tuin? Naast voldoende beplanting, wil je natuurlijk ook de nodige luxe in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, terrasverwarming en misschien zelfs een verwarmd zwembad of jacuzzi. Luxe is fijn, maar hoe houd je de energiekosten voor je tuin een beetje binnen de perken? Hoe kun je je tuin ook qua energieverbruik groen houden? Hieronder vind je een aantal tips.

Zonnepanelen op het dak

De beste manier om je energieverbruik te verminderen, is om zelf energie op te wekken. Dit kun je doen door zonnepanelen op je dak te laten monteren. Met zonnepanelen wek je groene stroom op die je direct kunt gebruiken in je huis en in die luxe tuin. Bijvoorbeeld om je zwembad te verwarmen. Wil je maximaal profiteren van je zonnepanelen, dan kun je ervoor kiezen om de panelen te combineren met een accupakket. De opgewekte energie die je overdag niet gebruikt, sla je op in het accupakket. ‘s Avonds kun je de tuinverlichting en terrasverwarming vanuit het accupakket van energie voorzien. Voordat je voor en dergelijke installatie kiest, is het aan te raden om je goed voor te laten lichten en bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen.

Ledverlichting in de tuin

Voor de verlichting kun je het beste kiezen voor ledtechnologie. Met ledverlichting ben je verzekerd van het laagste energieverbruik om je tuin te verlichten. Ledlampen verbruiken maar een fractie van de energie die bijvoorbeeld een halogeen lamp verbruikt. Je hoeft niet bang te zijn dat je met led niet die sfeervolle verlichting kunt krijgen die je graag wilt. Moderne ledlampen geven warme verlichting. Dimmen is ook geen probleem. De gemiddelde tuinwebwinkel heeft voldoende aanbod waaruit je een keuze kunt maken.

Intelligente terrasverwarming

Een intelligente elektrische terrasverwarmer verwarmt gericht het gebied dat je wilt. Ook schakelt een intelligente terrasverwarmer automatisch uit wanneer het warm genoeg is. Zo verspil je geen energie en voorkom je een onnodig hoge energierekening.

Energiezuinige warmtepomp voor je zwembad

Een zwembad is het ultieme luxe accessoire voor je tuin. Het verwarmen van een zwembad kun je het beste doen met met een warmtepomp. Een warmtepomp haalt efficiënt energie uit de buitenlucht. Met deze energie verwarmt de warmtepomp het water in het zwembad. Vanwege de hoge efficiëntie, houd je de energiekosten binnen de perken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je zwembad te groot is om het met een warmtepomp te verwarmen. Voor iedere maat zwembad is er een warmtepomp met het ideale vermogen verkrijgbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie