Afbeelding
Photo by Lex Photography from Pexels

Tips om efficiënt te bouwen!

7 mei 2021 om 11:15 Partnercontent

We proberen al lange tijd zo efficiënt mogelijk te bouwen. Onder efficiënt bouwen kun je duurzaamheid verstaan. Zo zien we dat vrijwel alle nieuwbouw in Nederland efficiënt, en dus duurzaam, gebouwd wordt. Dit betekent dat architecten, projectinrichters en aannemers nauw met elkaar samenwerken om efficiënt te bouwen. Dit betekent van het produceren van materialen tot aan de laatste inrichting in een woning. Het is als bouwbedrijf belangrijk om hierin mee te gaan. Niet alleen krijg je hierdoor meer klussen, de overheid biedt ook veel steun aan!

Kies voor duurzame producten

Wil je zelf iets verbouwen of ben je bezig met het bouwen van een nieuwe woning? Ook dan kun je als particulier duurzaam bouwen. Heb je gekeken naar je budget en waar je wel en niet in kunt investeren? Denk aan architecten of aannemers. Misschien ken je zelf genoeg mensen die je kunnen helpen met de bouw. Ondertussen kun je zelf aan de slag met duurzame producten verzamelen, inkopen en misschien zelfs bouwen. Dit kan met apparaten en producten zoals kuntstof pallet, maar je kunt hiervoor ook experts inschakelen die met je meedenken.

Hoe werk je efficiënt?

Zoals eerder benoemd houdt efficiënt werken in dat je duurzaam te werk gaat. Duurzaam werken betekent rekening houden met het milieu. Is er in je huidige woning bijvoorbeeld veel afval wat weg moet? Dan kun je een afvalbakkie huren waarmee je in een keer al het afval kunt vervoeren. Je bent goedkoper en efficiënter uit!

Andere efficiënte oplossingen

Behalve zelf met een plan komen en zoeken naar het beste personeel en de experts die je hierbij kunnen helpen, is het belangrijk om de bouwvorm compact te houden. Een compacte bouwvorm houdt eigenlijk is dat er weinig schil is in verhouding tot het vloeroppervlak waar er iets gebouwd zal worden.

De overheid hulp vragen

Wanneer je een nieuwbouwwoning gaat bouwen kun je aanspraak maken op subsidies bij de bouw. Je kunt online verschillende testen maken om te kijken of je recht hebt op bepaalde subsidies. Deze gelden met name voor energiebesparende maatregelen. Vooral wanneer je energiezuinig bouwt kun je een hoop voordelen krijgen. Denk aan kortingen bij de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp en een zonneboiler. Dit is bij de aanschaf vaak een dure aankoop, maar dit is een investering voor in de toekomst. Je betaalt minder voor je energieverbruik door de jaren heen. Ook wordt je huis meer waard! 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie