Afbeelding
Bas Losekoot

Jong Gelders cabarettalent strijdt in Cultura

24 februari 2020 om 06:28 Podiumkunsten

EDE De kwartfinale van Let's Make Comedy 2020 is op donderdag 5 maart te zien In Theater Cultura.

Lachen om herkenbare humor, verwonderen om interessante invalshoeken, genieten van nieuw talent, dat is Let's make Comedy! Het comedy-festival waarin Gelderse Podia op zoek gaan naar het meest indrukwekkende Gelderse talent op het gebied van cabaret, spoken word, stand up comedy of kleinkunst.

Professionele, ervaren comedians presenteren als Master of Ceremony (MC) alle avonden van het Let's Make Comedy festival. En in de finale treedt Howard Komproe op als MC en deejay in de afterparty! Pieter Jouke (comedian en schrijver van o.a. het VPRO-programma Zondag met Lubach) ondersteunt de halvefinalisten tijdens workshops in de opbouw van hun tekst en performance. In de finale in het Posttheater in Arnhem geeft een bekende artiest een gastoptreden tijdens het juryberaad. Na de uitreiking van de Let's Make Comedy Award op 21 maart 2020 vindt in het najaar van 2020 een Finalistentour plaats op de deelnemende Gelderse podia.

Ontmoet jong Gelders cabarettalent in Cultura. Kaarten zijn à € 12,50 te verkrijgen via de website van Theater Cultura tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl

ZONDER ZIN KAN HET OOK Janneke de Bijl staat met haar debuut programma Zonder zin kan het ook vrijdag 6 maart op het podium van Theater Cultura.

Janneke de Bijl beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 36 is, heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Die werken zelden maar wil ze jullie desondanks niet onthouden.

In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je 'liefs' of 'groetjes' moet doen? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

DE BIJL Janneke de Bijl studeerde filosofie, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. De pers over Janneke de Bijl: ,,Haar 'niet zo gezellige' levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties." De Volkskrant ,,Verbazingwekkend sterke debutant. Haar podiumpresentatie is verbazingwekkend knap, haar omgang met het publiek van een vanzelfsprekend gemak."– Dagblad van het Noorden. ,,Janneke heeft gewoon een funny brain." – Sanne Wallis de Vries.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie