Afbeelding
Pixabay

Kwetsbare Edenaren verrast met pop-up optredens

Podiumkunsten

EDE Omdat de zesde editie van het Pop-up Festival wegens de coronamaatregelen niet door kan gaan, wil organisator Arno Setz pop-up optredens laten plaatsvinden bij kwetsbare mensen in thuisisolatie.

Arno Setz hakte maandag samen met gemeente Ede de knoop door en besloot dat de optredens goed passen bij de huidige situatie. ,,De thuisisolatie door corona doet voor iedereen pijn, maar voor sommige mensen net iets meer. Een optreden kan mensen opvrolijken of even laten ontspannen. We willen naar de plekken toe waar we iemands dag echt op kunnen fleuren", aldus Setz.

RAMEN OPEN Setz houdt rekening met de maatregelen van het kabinet, zoals het 1,5 meter afstand houden en maximaal twee artiesten op locatie. ,,We gaan zaterdag langs bij een groep mensen met een licht verstandelijke beperking. Daar treden we op in de tuin en zij zetten de ramen open. We kijken bij iedere locatie wat er mogelijk is en welke act passend is."

OPROEP Het Pop-up Festival probeert zoveel mogelijk optredens te verzorgen voor kwetsbare mensen, zoals voor een instelling met dementerenden of een verzorgingstehuis. Er kwam ook een oproep binnen van iemand wiens oma nu eenzaam en verdrietig thuis zit door het overlijden van haar man.

AFLEIDING ,,Het is ontzettend jammer dat veel evenementen in het centrum van Ede worden afgelast of uitgesteld, maar het geeft een fijn gevoel dat de optredens van het Pop-up Festival door kunnen gaan bij mensen die afleiding kunnen gebruiken nu hun familie en vrienden niet meer langs kunnen komen", aldus wethouder Willemien Vreugdenhil.

EXTRA OPTREDENS Setz benadert nu vooral verzorgingshuizen, maar het verhaal van de kleindochter en haar eenzame oma kwam bijvoorbeeld binnen na een oproep op Facebook. ,,Er is ruimte voor extra optredens. Voorwaarde is wel dat de artiest op afstand kan optreden, zoals in een tuin of van onder een balkon", aldus de gemeente.

LIVESTREAM De optredens zullen ook via een livestream te zien zijn op de Facebookpagina van het Pop-up Festival. ,,Zo kunnen andere Edenaren ook aanwezig zijn bij de zesde en misschien wel meest bijzondere editie van dit festival."

Geïnteresseerden en artiesten kunnen mailen naar info@arnosetz.nl.

advertentie