Theater Gnaffel speelt 'Oma mag ik mijn pop terug'.
Theater Gnaffel speelt 'Oma mag ik mijn pop terug'. Erik Franssen

Theater Gnaffel speelt (livestream) voorstelling over dementie in Cultura

1 maart 2021 om 06:22 Podiumkunsten

EDE Theater Gnaffel speelt zaterdag 6 maart om 15.00 uur de familievoorstelling ‘Oma mag ik mijn pop terug?’ in Cultura. Het is een grappige en ontroerende familievoorstelling over Fien en haar oma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema. Centraal in de voorstelling staat het onderwerp dementie.

De voorstelling vindt live plaats in de theaterzaal van Cultura. Maar omdat het theater in verband met de corona maatregelen gesloten is, kan de voorstelling niet bezocht worden. Wél kun je live meekijken naar de voorstelling vanuit je huiskamer. De artiesten spelen dus live in de zaal van Cultura en als bezoeker kijk je vanuit huis rechtstreeks mee. Je koopt per beeldscherm één V-ticket van 5 euro. Je ontvangt na aankoop een email met je V-ticket. Zodra de maatregelen het toelaten zal de voorstelling ook bezocht kunnen worden in de theaterzaal.

Speciaal voor deze voorstelling heeft Cultura rondom het thema dementie een randprogramma ontwikkeld dat, voornamelijk, online te volgen is. Na afloop van de voorstelling kun je deelnemen aan een inhoudelijk nagesprek over dementie.

Over de voostelling: Elke zondag gaat Fien met haar pop bij oma op visite. Ze doen spelletjes en eten koekjes. De koekjes zijn veel zachter dan bij Fien thuis. Fien ziet dat haar oma ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Wat als oma het allemaal niet meer kan onthouden? Dat ze haar eigen naam niet meer weet of dat ze is vergeten dat ze je oma is?

Op een dag vergeet oma zoveel dat ze moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag een nachtje bij haar logeren, maar als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen.

Kaarten zijn te koop via de website van Cultura.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie