Afbeelding
Noa Verhofstad

Een poëtisch avontuur met Lampje in Cultura

16 december 2021 om 13:00 Podiumkunsten

EDE De theaterbewerking van het boek Lampje, van Maas Theater & Dans is zondag 19 december te zien in Theater Cultura. Lampje is een woest, poëtisch en ontroerend avontuur voor iedereen van 8 tot 108 jaar.

Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan. De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje terug naar de theaters en is te zien in Cultura. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de voorstelling op zondag 19 december. Na afloop is er een leuke workshop met Juliette Calis, docent tekenen en schilderen in Cultura.

KINDERBAKSHOW In de Kerstvakantie staat de Verrukkelijke Kinderbakshow ook nog op het programma van Theater Cultura. Op woensdag 29 december vertellen Rutger van den Broek en theatermaker Mark Haayema je alles over bakken. Rutger is de eerste winnaar van Heel Holland Bakt (2013). Hij schreef samen met Mark Haayema ‘t Verrukkelijke Kinderbakboek.

In de show leer je van alles over bakken: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. Oma Bakker komt ook langs, zij onthult haar geheime grootmoedersrecepten voor de lekkerste cake.

De Verrukkelijke Kinderbakshow is een interactieve, vrolijke en educatieve show waarbij alle zintuigen geprikkeld worden door te ruiken, te proeven, te luisteren, te kijken en te voelen!

Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de website van Cultura www.cultura-ede.nl/voorstellingen/de-verrukkelijke-kinderbakshow of tel. 0318-672800

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie