De voormalige kazerneterreinen.
De voormalige kazerneterreinen. Platform Militaire Historie Ede

Ede krijgt 3,5 miljoen van het Rijk voor huizen op Kazerneterreinen

Politiek

EDE Voor de realisatie en versnelling van betaalbare woningen op de Kazerneterreinen in Ede-Oost krijgt de gemeente Ede een financiële bijdrage van 3,5 miljoen euro van het Rijk. Dat is vandaag bekendgemaakt door minister Ollongren van Wonen (BZK). In totaal worden er de komende jaren een kleine 600 woningen gebouwd. 

,,Dankzij dit bedrag kunnen we in deze woonwijk meer betaalbare woningen realiseren en de bouw hiervan ook nog eens flink versnellen”, geeft wethouder Geert Ritsema aan. ,,De druk op de woningmarkt in Ede en de regio Foodvalley is enorm hoog, dus we zijn blij dat we op deze manier een flinke financiële steun in de rug krijgen”,

BIJDRAGE Het Rijk heeft in totaal één miljard vrijgemaakt voor het versnellen van de bouw van betaalbare woningen via de Woningbouwimpuls. De gemeente Ede heeft een aanvraag gedaan op een bijdrage uit dit fonds. Donderdagochtend is bekend gemaakt dat de minister gemeente Ede tegemoet komt. Ede is daarmee één van de 28 gemeenten een bijdrage hebben gekregen.

EDE-OOST De woonwijk Ede-Oost, dat bestaat uit de voormalige Kazerneterreinen, ligt strategisch naast intercitystation Ede-Wageningen en is daarmee van belang voor de hele regio Foodvalley. In totaal worden er de komende jaren een kleine 600 woningen gebouwd waarvan ruim 50 procent in het betaalbare huur- en koopsegment. De ambities op het vlak van mobiliteit, duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit liggen hoog in dit gebied met afwisselende hoogtes, cultureel erfgoed en beeldbepalende architectuur. Met de bouw van de eerste woningen wordt dit jaar gestart. Het vormt daarmee het sluitstuk van diverse nieuwe woonwijken in Ede-Oost.

advertentie