De kandidaten DPE
De kandidaten DPE Herman Stöver

Görgülü lijsttrekker Democratische Partij Ede (DPE)

31 januari 2022 om 13:36 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE Rasit Görgülü is de lijsttrekker van de nieuwe partij Democratische Partij Ede (DPE). Dat meldt de fusiepartij in een persbericht.

DPE is ontstaan door een fusie van de politieke partijen Democratische Kiezers Ede en Fractie Wijnsouw, waarbij Rina Moorman van EdeNU zich aangesloten heeft. ,,We zijn een moderne partij die volksvertegenwoordiging serieus neemt. Dat betekent dat de partij zich goed beseffen dat de raadsleden niet voor zichzelf maar voor de burgers in de raad zitten en dat zij dienen te handelen in het algemeen belang van de burgers’’, aldus de partij.

Voor de komende gemeenteraadverkiezingen is Görgülü, ook oud-fractievoorzitter van de Edese PvdA, de lijsttrekker. De zittende raadsleden Rina Moorman en Ellen Wijnsouw staan op nummer 2 en 3.

Op nummer 4 staat Levent Baykus, op nummer 5 Bert van de Blaak en op nummer 6 Femke Akerboom. De nummers 7 tot en met 13 worden ingevuld door Ewout Nijhof (7); Jan Kuijpers (8); Henk van den Oever (9); Mirjam van Essen (10); Mieke Koudijs (11); bestuursvoorzitter Ernst Steinmeijer (12) en tot slot campagneleider Guus Wijnsouw (13).

,,Alle kandidaten staan inmiddels op de compleet nieuwe website, waarbij de eerste vijf kandidaten nog eens uitgelicht worden. Ook het verkiezingsprogramma van de partij is er te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie