Opvang Oekraïners in Harskamp verlengd

17 aug, 10:36 Politiek Gemeente Ede
Afbeelding

EDE De gemeente Ede is met Defensie overeengekomen dat de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Harskamp is verlengd tot december. Sinds donderdag 3 maart dit jaar worden vluchtelingen uit Oekraïne in Harskamp opgevangen. De toestemming van Defensie liep tot eind deze maand. Defensie verlengt de toestemming altijd met maximaal drie maanden, waarna een optie tot verlenging met de gemeente wordt besproken.

In de legerplaats Harskamp verblijven momenteel 400 vluchtelingen uit Oekraïne. ,,Omdat de ruimtes op de legerplaats geschikt zijn voor de opvang van gezinnen, streeft de gemeente naar een gezinslocatie. Gezinnen die samen in een ruimte verblijven krijgen een eigen ruimte. Er zijn ook op de opvanglocatie stellen en alleenstaanden. Zij worden wel..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Herfstbos met verrassingen bij Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Overig Nog dit jaar uitspraak Raad van State over ‘ENKA smeerpijp’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Fotograaf ziet wolf in De Hoge Veluwe: ‘Hij lijkt minder schuw’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Scholier Jonas (16) uit Ede gaat op (zeil)avontuur: ‘Wie wil nou niet op wereldreis?’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Harskamp laat in ‘dorpenderby’ SDS ’55 struikelen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Bennekom machteloos tegen Scherpenzeel

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.