Afbeelding
Gemeente Ede

Opvang Oekraïense vluchtelingen drie maanden langer in Harskamp

2 mei 2022 om 17:50 Maatschappelijk

HARSKAMP Vluchtelingen uit Oekraïne worden drie maanden langer opgevangen op de legerplaats in Harskamp, zo laat de Gemeente Ede weten. Defensie gaat akkoord met het verzoek van gemeente Ede om hier in ieder geval tot 31 augustus 2022 vluchtelingen te laten verblijven.

Op de legerplaats Harskamp vangt gemeente Ede sinds 3 maart Oekraïense vluchtelingen op. Het terrein was in eerste instantie beschikbaar tot 31 mei, dat is nu verlengd tot 31 augustus. Defensie verlengt de toestemming altijd met maximaal drie maanden per keer. Wanneer langere opvang nodig mocht zijn, bespreekt gemeente Ede een optie tot nogmaals verlengen in juli met Defensie.

GEZINSLOCATIE Het aantal opvangplekken wordt teruggebracht tot maximaal 560. Omdat de ruimtes op de legerplaats geschikt zijn voor de opvang van gezinnen, streeft gemeente Ede naar een gezinslocatie. Gezinnen die samen in een ruimte verblijven krijgen dan eigen ruimte. Op dit moment zijn er op de opvanglocatie ook stellen en alleenstaanden. Zij worden wél bij elkaar geplaatst. Daarom wordt er voor stellen en alleenstaanden gekeken of zij naar geschiktere locaties kunnen doorstromen.


Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie