De entree van Legerplaats Harskamp/Generaal Winkelmankazerne.
De entree van Legerplaats Harskamp/Generaal Winkelmankazerne. @tedxmedia

Legerplaats Harskamp beschikbaar voor vluchtelingen Oekraïne

1 maart 2022 om 15:43 Maatschappelijk

HARSKAMP Het ministerie van Defensie stelt de Legerplaats Harskamp beschikbaar voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Ede staat hier welwillend tegenover, meldt de gemeente in een persbericht. 

,,De legerplaats in Harskamp is een potentiële locatie, omdat daar snel ongeveer achthonderd mensen tegelijk opgevangen kunnen worden’’, licht de gemeente toe. ,,Wanneer de locatie precies wordt ingezet, is op dit moment nog niet  bekend. Donderdag is er in Brussel opnieuw overleg over de opvang van vluchtelingen binnen de lidstaten van de Europese Unie.’’ 

INFORMATIEAVOND Harskamp Belang is volgens de gemeente Ede over het verzoek voor opvang geïnformeerd. ,,Op het moment dat er meer duidelijkheid is worden de inwoners verder geïnformeerd via bijvoorbeeld een informatieavond.’’  

,,De ontwikkelingen volgen elkaar op dit moment heel snel op. Als er nieuws is, melden we dat op www.ede.nl/vluchtelingen‘’, besluit de gemeente. 

Een gedeelte van Legerplaats Harskamp was vorig jaar ruim drie maanden - van eind augustus tot 1 december - in gebruik als noodopvang voor honderden vluchtelingen uit Afghanistan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie