Afbeelding
AberMedia

Verdachte ‘shovel-aanval’ op persfotograaf drie maanden langer vast

6 mei 2021 om 18:55 Rechtbank

LUNTEREN De 34-jarige man uit Lunteren die verdacht wordt van een aanslag met een shovel op een persfotograaf uit Ederveen en diens vriendin, blijft nog zeker drie maanden langer vast zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Gelderland donderdag beslist. De man wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van poging tot doodslag.

In deze zaak zijn eerder ook twee andere mannen aangehouden, een 55-jarige man uit Lunteren en een 21-jarige man uit Barneveld. Zij worden nog verdacht van openlijke geweldpleging en/of bedreiging, maar zitten niet meer vast.

Het incident vond plaats op maandag 19 april aan de Krommehoekseweg in buurtschap Nederwoud in Lunteren. Meerdere persfotografen werden die avond belaagd, toen zij reageerden op een melding van een autobrand. Ze wilden vanaf de openbare weg foto’s maken. Omstanders reageerden agressief, bedreigden de fotografen en sloegen met stokken op de grond om ze weg te jagen, aldus de politie. De fotografen namen afstand en volgens de politie ging een van hen voor zijn eigen veiligheid terug naar zijn auto. Die werd kort daarop met een shovel in een sloot geduwd. De fotograaf en zijn vriendin raakten bekneld en werden door de brandweer uit de op zijn kop terechtgekomen auto bevrijd.

Vanuit de Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren werd daags na het incident geschokt gereageerd, evenals vanuit de hoofdredactie van BDUMedia, uitgever van deze krant.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie