Afbeelding
Freek Wolff

Man (76) uit Bennekom krijgt celstraf voor poging tot doodslag vriendin

22 februari 2022 om 16:20 Rechtbank

BENNEKOM De rechtbank veroordeelt een 76-jarige man uit Bennekom voor poging tot doodslag door zijn vriendin tijdens een ruzie met een pan op haar hoofd te slaan en haar te verwurgen met een sjaal. Hij krijgt een gevangenisstraf van zes jaar. Daarbij mag de man na zijn detentie geen contact opnemen met het slachtoffer voor een periode van vijf jaar.

De rechtbank stelt vast dat de man het slachtoffer op 1 februari 2021 tijdens een ruzie met een pan sloeg en haar wurgde door een sjaal om haar nek te draaien en vervolgens die sjaal aan te trekken. Daarna deed de man de keukendeuren dicht en draaide hij twee gaspitten open. De man verklaarde dat hij zich niets meer van het incident kan herinneren.

Volgens de rechtbank blijkt uit het handelen van de man - in combinatie met de door de man gedane uitlating tegen het slachtoffer ‘Dan gaan we samen’ - dat de man probeerde om het slachtoffer te doden. Dit is slechts voorkomen doordat de buurvrouw de politie inschakelde en de agenten vervolgens snel in actie kwamen.

De rechtbank veroordeelt de man tot een langdurige celstraf. Om anderen te beschermen, dan wel de algemene veiligheid,  legt de rechtbank daarbij een vrijheidsbeperkende maatregel op in de vorm van een contact- en locatieverbod met het slachtoffer.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 900 euro betalen aan het slachtoffer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie