Afbeelding
EdeStad

Hofstedepark in Ede krijgt vorm

18 mei 2020 om 16:17 Recreatie

EDE Wat nu nog een zandvlakte is moet straks een parkachtige picknickweide worden. ,,Een groene plek van ontmoeten en verbinden, van ontspannen en genieten." De contouren ervan zijn al zichtbaar. Het Hofstedepark in Ede krijgt steeds meer vorm.

Het Hofstedepark is een nieuwe parkachtige omgeving bij kinderboerderij De Oude Hofstede aan de Bovenbuurtweg in de wijk Maandereng. De openbaar toegankelijke picknickweide, naast de huidige speeltuin, is een belangrijk onderdeel van het hele plan. Er staan al bomen, er wordt gras geplant en er komt houten meubilair. Maar er is meer. Zo is er onder meer nieuwe beplanting aangebracht en wordt er gebouwd aan een nieuwe fietsenstalling. 

INGANG VERPLAATST Om de picknickweide goed aan te laten sluiten op de kinderboerderij is de toegangsweg naar het Kanonnenpad een aantal meter in zuidelijke richting opgeschoven, zodat die niet dwars door het gebied loopt maar eromheen. Verder zijn er extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Ook wordt de ingang van de kinderboerderij verplaatst, van de Bovenbuurtweg naar het Streekpad aan de zuidkant van de kinderboerderij. ,,Veiliger en makkelijker", aldus de kinderboerderij op haar website.


De Oude Hofstede

PLANNEN Kinderboerderij De Oude Hofstede trekt jaarlijks ruim 40.000 bezoekers en al langer leefde de wens bij de vrijwilligers van de kinderboerderij om de omgeving mooier en gezelliger te maken. ,,Al in 2016 was er een eerste overleg hierover met de gemeente Ede, in 2017 was er een informatiebijeenkomst voor omwonenden en in 2018 was het plan op hoofdlijnen klaar. Vervolgens was het wachten tot er geld beschikbaar was voor het plan en dat moment was eind 2019", aldus de kinderboerderij in een informatiekrant die vorige week werd verspreid.

GROENE WIG Het Hofstedepark past goed in de zogenoemde 'groene wig' zoals het gebied in de Stadvisie 2030 van de gemeente Ede genoemd wordt. ,,Het landschapspark de Groene Wig is de plek waar de groene kracht van de netwerkstad zichtbaar is en die een duidelijke gebruikswaarde heeft voor bewoners van Bennekom en Ede. Een samenhangend en recreatief toegankelijk groengebied verbindt stad en land, Veluwe en Vallei, en vormt mede de groene entree van Ede-Stad. Een groene zone in een context van stedelijke en internationale allure", staat er in de Stadsvisie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie