'Extra kansen bij aanpak A1/A30'

5 sep, 12:00 Uitderegio heliflight.nl
Afbeelding

EDE/REGIO De toekomstige aanpak van snelwegknooppunt A1/A30 bij Barneveld, waarvoor minister Cora van Nieuwenhuizen eind dit jaar een voorkeursalternatief kiest, biedt los van verkeerskundige verbeteringen ook andere kansen. Zo komt er ruimte vrij voor zonneparken langs de snelwegen, beplanting van nieuw groen langs bedrijventerrein Harselaar en mogelijk ook de realisatie van een logistieke hub: een overslaglocatie voor vrachtwagens.

Dat meldt de Rijksoverheid in een online presentatie over de stand van zaken rondom dit project. Door aanpassing van de wegenstructuur op en rondom het knooppunt, zijn er volgens het Rijk wellicht extra kansen te ,,verzilveren’’. Zo zou er langs de A1 nabij oprit Voorthuizen ruimte kunnen ontstaan voor een zogeheten hub, een plek met meerdere logistieke functies, zoals langparkeren voor vrachtw..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Minder kosten en overlast door combineren verkabeling en uitbreiding e-net
PREMIUM
Afbeelding
Evenementen Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Varkenskrullen gaan knobbelzwanen in Binnenveld beschermen
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Opvang Oekraïners in Harskamp verlengd
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Routiniers versterken vierdeklasser Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Dieren LTO Gelderse Vallei: ‘Vogelgriep in Lunteren enorme schok’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.