Afbeelding
Gemeente Ede

Aanleg Parklaan in Ede begin volgend jaar van start

20 juli 2021 om 14:42 Verkeer en vervoer

EDE De werkzaamheden voor de Parklaan in Ede gaan naar verwachting begin 2022 van start. Als eerste stap staat de aanpak van het noordelijke deel vanaf de N224 op het programma. Halverwege 2022 vangen de werkzaamheden aan bij het zuidelijk deel vanaf de A12. Aannemer Van Gelder verwacht de gehele Parklaan begin 2023 af te hebben. Dat meldt de gemeente Ede dinsdagmiddag.

,,We zijn ervan overtuigd dat we met de Parklaan een veilige weg aanleggen waarmee we een groeiend Ede goed bereikbaar houden”, zegt wethouder Peter de Pater. ,,Hierbij zorgen we ervoor dat u als inwoner tijdens de aanleg zo veel mogelijk uw normale routes naar werk, school en de binnenstad kunt blijven volgen en zo min mogelijk hinder van de aanleg ervaart.”

DUURZAAMHEID Voor het aanleggen van de Parklaan is volgens de gemeente gezocht naar een aannemer die aansluit op de duurzame ambities van Ede, waaronder het hergebruik van materialen, het gebruik van elektrische machines en het behouden van zoveel mogelijk natuur. Zo wordt door Van Gelder een zogenaamd ‘tiny forest’ en een voedselbos aangeplant, waar leren over de natuur en de herkomst van ons voedsel centraal staat.

De precieze planning voor de aanleg van de Parklaan wordt later dit jaar bekend gemaakt wanneer de plannen verder zijn uitgewerkt. Meer informatie is te vinden op parklaan.ede.nl.

Bron video: gemeente Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie