De spoorwegovergang bij de Sysselt gaat binnenkort dicht voor autoverkeer.
De spoorwegovergang bij de Sysselt gaat binnenkort dicht voor autoverkeer. Google Streetview

Spoorwegovergang en parkeerplaats bij de Sysselt binnenkort afgesloten

2 augustus 2021 om 15:05 Verkeer en vervoer

EDE De spoorwegovergang bij de Sysselt (Dr. Hartogsweg) wordt vanaf maandag 16 augustus permanent afgesloten voor autoverkeer. De parkeerplaats bij de overgang zal worden ingericht als nieuw leefgebied voor hazelwormen, waardoor automobilisten moeten uitwijken naar de parkeerplaats P-Veluwe bij het voormalig PMT-gebouw. Wandelaars, fietsers en ruiters kunnen de spoorwegovergang nog wel oversteken.

De spoorwegovergang sluit vanwege de veiligheid. Vanaf december 2021 rijden er meer treinen over het spoor, waardoor de overgang volgens de gemeente niet meer veilig is. Met het vervallen van een spoorwegovergang is er ook minder kans op verstoringen.

NIEUW VIADUCT Vanaf begin volgend jaar begint aannemerscombinatie EdesPoort met de aanleg van een nieuw verkeersviaduct voor langzaam verkeer over het spoor. Dit viaduct gaat de spoorwegovergang bij de Sysselt vervangen. Op het moment dat het verkeersviaduct gereed is en aangesloten is op de omliggende fiets- en voetpaden, gaat de spoorwegovergang helemaal dicht. Totdat het viaduct klaar is, kunnen fietsers en voetgangers nog gebruikmaken van de spoorwegovergang

Op de locatie van het nieuwe viaduct leven hazelwormen. Deze beschermde diersoort wordt in september verplaatst naar de parkeerplaats bij de spoorwegovergang Sysselt. De parkeerplaats wordt zo aangepast, dat het een goed leefgebied wordt voor de wormen.


Automobilisten kunnen gebruikmaken van de parkeerplaats P-Veluwe bij het voormalig PMT-gebouw.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie