Afbeelding
Gemeente Ede

Weg van Bennekom naar Ede een jaar dicht: dit zijn de omleidingen

11 januari 2023 om 16:54 Verkeer en vervoer

EDE Vanaf aanstaande maandag 16 januari 2023 tot en met het voorjaar van 2024 zijn de Bennekomseweg en de Edeseweg alleen in de richting van Ede naar Bennekom te berijden door automobilisten en ander gemotoriseerd verkeer. Dat levert hinder op voor automobilisten vanaf Bennekom richting Ede, reizigers met de bus en fietsers.

Woningen, bedrijven en andere locaties langs de route blijven bereikbaar. Dat komt doordat de kruispunten Emmalaan/Akulaan, Enkalaan en Zandlaan/Horalaan toegankelijk blijven voor verkeer. Moet je van Bennekom naar Ede, bekijk dan hieronder hoe je het beste kunt reizen.

Met de auto of ander gemotoriseerd verkeer
Wil je met de auto van Bennekom naar Ede? Daarvoor kun je de borden volgen. Je rijdt dan via de Dr. W. Dreeslaan - Kastelenlaan - Slotlaan - Molenstraat.

Met de fiets
Als fietser kun je in beide richtingen blijven fietsen tussen Ede en Bennekom. Je wordt omgeleid via de Zandlaan, Diedenweg, Sportlaan en de Emmalaan. Vanaf mei 2023 is een andere omleiding nodig. Die wordt de komende maanden bepaald.

Met het openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer van Bennekom naar Ede, houd dan rekening met langere reistijden. Voor buslijn 1 vervalt de halte Reehorst tijdens de werkzaamheden. Ook voor lijn 2 wijzigt het een en ander en voor lijn 86 wordt een pendeldienst ingezet vanuit Bennekom. Wanneer hier meer over bekend is lees je dat hier.

Woningen, bedrijven en andere locaties langs de route
Langs de Edeseweg en de Bennekomseweg liggen verschillende woningen, bedrijven en andere locaties. Deze blijven bereikbaar vanuit Ede.
- Bij vertrek vanaf locaties vóór de Zandlaan rijd je richting Bennekom en ga je rechtsaf naar de Zandlaan.
- Vertrek je vanaf het Horapark, dan kun je vanaf de Horalaan rechtdoor rijden naar de Zandlaan.
- Vertrek je van een locatie ná de Zandlaan, dan rijd je door naar Bennekom en ga je via de Dr. W. Dreeslaan - Kastelenlaan - Slotlaan - Molenstraat naar Ede.
- Ga je vanuit Bennekom naar een locatie langs de route? Dan rijd je via de Dr. W. Dreeslaan naar de Bennekomseweg om je bestemming te bereiken.

Bewoners Enkawijk
Bewoners van de Enkawijk kunnen via kruispunt Emmalaan/Akulaan met de auto richting Bennekom over de Bennekomseweg en Edeseweg. De Enkalaan en de oversteekplaats voor voetgangers naast de Enkalaan blijven ook open, op een korte periode na voor werkzaamheden aan het riool. Wanneer dit precies is, wordt op dit moment onderzocht.
Wil je vanaf de Enkawijk naar een ander deel in Ede? Dan kun je gewoon rechtdoor of rechtsaf op kruising Emmalaan/Akulaan of via de Doctor Hartogsweg.

Tijdens de werkzaamheden blijft de Bovenbuurtweg alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Verder wordt de Zandlaan in Ede tijdens de werkzaamheden een 30km-weg en wordt de Diedenweg in Ede een éénrichtingsweg omdat dit de omleidingsroute voor fietsers is. Kijk hier voor meer vragen en antwoorden over het eenrichtingsverkeer op de Edeseweg en Bennekomseweg en de bijbehorende omleidingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie