Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie Sander van Snippenberg

Contract met busvervoerder Hermes verlengd tot juni 2026

21 maart 2023 om 09:37 Verkeer en vervoer

EDE Voor de periode december 2024 tot juni 2026 blijft Hermes het busvervoer verzorgen in de noodconcessie Veluwe Zuid. Dit is het gebied van de gemeenten Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen. Dit is het resultaat van de onderhandelingen over een tweede noodconcessie voor anderhalf jaar.

Door de corona-pandemie ontstond een ophoping van aanbestedingen. In samenwerking met andere opdrachtgevers voor openbaar vervoer en het ministerie van I&M en in afstemming met de Europese Commissie is een aangepaste landelijke aanbestedingskalender opgesteld die weer in balans is en kans biedt voor aanbestedingen in een concurrerende openbaar vervoermarkt. Voor het gebied Veluwe Zuid betekent dit dat er een extra noodconcessie komt voor de periode december 2024 tot juni 2026. 

TEKORT OV

De kosten van de noodconcessie Veluwe Zuid blijven binnen het op basis van de huidige informatie door de provincie beschikbare budget van ruim 24 miljoen euro op jaarbasis. Het beeld voor alle concessies tezamen geeft op basis van de huidige informatie een structureel tekort van 30 miljoen euro per jaar waarvoor een oplossing moet worden gevonden. De provincie lobbyt samen met andere concessieverleners hiervoor bij het Rijk omdat de tekorten mede veroorzaakt worden door een verschil tussen de indexering van het provinciefonds en de indexering van de kosten voor openbaar vervoer.

Dit is inmiddels de tweede keer dat het contract met busvervoerder Hermes wordt verlengd. Eerder schreven we dit  artikel over het noodcontract met busvervoerder Hermes.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie