Afbeelding

Elektrische deelbakfietsen in Ede en Bennekom

12 april 2023 om 15:25 Verkeer en vervoer

EDE Vanaf vandaag rijden er vijftien elektrische deelbakfietsen door de gemeente Ede. Het Nederlandse bedrijf BAQME introduceert in samenwerking met de gemeente Ede vijftien elektrische deelbakfietsen op verschillende locaties in Ede en Bennekom. Via de BAQME app boek je binnen enkele minuten een elektrische bakfiets in de buurt. 

Peter de Pater, Wethouder verkeer gemeente Ede: ,,Graag geven we mensen de kans om een elektrische bakfiets uit te proberen. Met de nieuwe Parklaan in aanbouw is het op sommige wegen drukker. Een keer de fiets pakken in plaats van de auto om tussen Bennekom en Ede te reizen, is dan niet alleen sneller, maar ook nog eens duurzamer. De bakfiets maakt het makkelijk om kinderen of veel bagage mee te nemen.” 

Omdat de bakfietsen worden gedeeld is er geen hoge investering nodig voor de aankoop. Daarbij wordt het onderhoud en het opladen van de accu’s door BAQME verzorgd. Souren Arakelian, oprichter BAQME: ,,De Gemeente Ede is een voorloper met een mobiliteitsvisie waarin er een koerswijziging van autobezit naar duurzame mobiliteit wordt ingezet. Door voetgangers en fietsers een centrale rol te laten vervullen, kan ruimte veel efficiënter worden benut.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie