Afbeelding
Rietberg Hoorzorg

De specialist: Hoortoestellen staan op de radar

2 april 2024 om 15:35 Zakelijk

EDE Het komt niet vaak voor, maar begin deze maand was het raak. Ik was best boos. Er werd een deel van het AVROTROS-televisieprogramma Radar gewijd aan hoortoestellen. 

Ik was van te voren ingelicht over dat dit ging gebeuren en dus zat ik vol interesse thuis op de bank klaar. Aan het einde van het item zat ik met een vervelend gevoel op diezelfde bank. Rietberg Hoorzorg kan zich niet identificeren met wat er in Radar werd gesteld. Ik vind zelfs dat een groot deel van mijn beroepsgroep verkeerd wordt weggezet.

Radar stelde in de bewuste uitzending van maandag 11 maart dat wanneer je een hoortoestel krijgt aangemeten, de kans groot is dat je een hoortoestel krijgt aangemeten dat de zorgverzekeraar niet vergoedt en dus een heel stuk duurder is. 

In de uitzending wordt gesproken over hoortoestellen van duizenden euro’s. Voor de helderheid: mijn duurste toestellen zitten duizenden euro’s onder die gestelde bedragen.

CONTRACTEN

Ik snap hoe de uitzending van Radar tot stand is gekomen. Door de zorgverzekeraar gecontracteerde partijen kunnen bepaalde toestellen namelijk voor lage prijzen - meestal zo’n 400 tot 700 euro - aanbieden. 

Ik heb het al eens eerder op deze plek besproken: dat zijn prijzen volgens de zorgverzekeraars, maar niet volgens de audiciens. Door de druk van zorgverzekeraars lijken toestellen goedkoper. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars en daarom zijn mijn tarieven in het goedkopere segment wellicht hoger dan bij anderen. 

Op een werkdag krijg ik wel eens prijzen van anderen in het hogere segment onder ogen. Mijn conclusie is dat Rietberg Hoorzorg daar vér onder blijven.

Goede hoortoestellen kosten geld, maar met de tarieven zoals in Radar gesteld kan ik me niet identificeren. Het geeft wat mij betreft niet het complete beeld weer en dat roept wat emotie bij me op. Ik voelde me eigenlijk persoonlijk aangesproken op deze situatie en wil op deze manier wil ik mijn stem laten horen. 

LIJST MET TIPS

Bij het online-artikel dat Radar over het item heeft gemaakt, staat ook nog een lijst met tips. Om positief te eindigen: daar ben ik blijer mee. Er wordt geadviseerd om bij twijfel een tweede audicien te bezoeken. U bent vanzelfsprekend welkom bij ons op de Veenderweg. Maar ook de tip ‘probeer toestellen gratis is’, kan ik waarderen. Deze werkwijze herken ik, want een toestel moet goed zijn wanneer het gedragen wordt. 

Probeer het uit onder verschillende omstandigheden. Is het niet optimaal? Kom dan terug om te kijken of er een andere optie is.

Dit artikel wordt u aangeboden door Rietberg Hoorzorg, meer dan twintig jaar ervaring. Veenderweg 107 in Ede, tel. 0318-769024, info@rietberghoorzorg.nl, Rietberghoorzorg.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie