Marieke en Maarten en hun team gingen niet bij de pakken neerzitten toen de sportschool dicht moest.
Marieke en Maarten en hun team gingen niet bij de pakken neerzitten toen de sportschool dicht moest. Eigen foto
Advertorial

Tesqua geeft sporters de ruimte

1 juli 2020 om 13:48 Zakelijk

EDE Het is inmiddels al bijna drie maanden geleden dat de intelligente lockdown werd afgekondigd in Nederland. Dit had grote gevolgen voor heel veel branches. De sportscholen moesten hun deuren sluiten. Zo ook Tesqua in Ede. Ondanks het feit dat dit een grote impact had op Tesqua hebben Maarten en Marieke, broer en zus en samen eigenaar van Tesqua, veel geleerd in deze bijzondere periode. ,,We kijken terug op hele bijzondere weken waarin alle emoties de revue zijn gepasseerd. Van verdrietig tot boos maar ook van blijdschap en dankbaarheid”, zo vertelt een gedreven Marieke.

,,De eerste week van de lockdown was heel bijzonder. Geen sportende mensen, geen kopjes koffie die werden geserveerd in het restaurant en geen zwemlessen... een hele onwerkelijke situatie”, aldus Maarten. Maar Maarten en Marieke en hun team besloten te denken in kansen. Zo ontstond binnen een paar dagen Tesqua TV. ,,We hebben niet voor niets als underline in onze slogan 'verrassend veelzijdig en verrassend persoonlijk'." 

VEEL LOL GEHAD Door Tesqua TV heeft Tesqua haar veelzijdigheid laten zien en door het aanbieden van online lessen kunnen leden en niet-leden van Tesqua toch hun favoriete les volgen en op die manier thuis in beweging blijven. ,,We hebben echt veel lol gehad tijdens de voorbereidingen en tijdens het filmen. Hoe leuk waren de lessen met toiletpapier en afwasborstels. En wat vooral leuk was, waren de enthousiaste reacties van de sporters. Reacties kregen we via social media maar ook via een kaartje of een belletje. Op die manier hebben we het toch persoonlijk gehouden, maar wel op afstand.” Nog steeds worden er wekelijks nieuwe lessen aangeboden op Tesqua TV. En natuurlijk zijn de lessen ook terug te kijken. Zo kunnen mensen ook lekker thuis in beweging blijven.

BUITEN De afgelopen weken is er al veel gesport bij Tesqua, maar dan buiten. ,,Gelukkig beschikken we over een heel groot kunstgrasveld met daaromheen veel ruimte. Op het veld worden wekelijks meer dan vijftig groepslessen gegeven. We hebben twee tenten geplaatst. In de ene tent geven we spinning lessen. En in de andere tent hebben we een outdoor fitness gecreëerd. Iedere dag worden er toestellen en materialen van binnen naar buiten gesjouwd." Vanaf 1 juli is dat niet meer nodig, maar er blijft wel buiten gesport worden. ,,Spinning en groepslessen zullen vooral buiten gegeven blijven worden. Dit is een veilige manier van sporten en bovendien voor iedereen toegankelijk en op afstand.”

WEER OPEN Tesqua is helemaal klaar voor de opening op 1 juli. Maarten vertelt dat er in de afgelopen weken hard gewerkt is aan het zorgen dat de 1,5 meter tijdens het sporten gegarandeerd kan worden. Zo is de fitness ruimte opnieuw ingedeeld. Door toestellen anders te plaatsen en door gebruik te maken van open ruimtes zijn alle toestellen geplaatst. Op een groot aantal toestellen zijn ook nog eens extra plexiglas spatschermen geplaatst om het sporten nog toegankelijker te maken voor alle doelgroepen. 

Vanaf 1 juli mag iedereen weer komen sporten. Bij binnenkomst ontvangt iedere sporter een flesje desinfectant om na gebruik een toestel te desinfecteren en worden de noodzakelijke vragen gesteld. ,,We kunnen niet wachten om iedereen weer te zien en te begeleiden. Ook mensen die weer willen gaan starten met sporten zijn van harte welkom. Het is fijn als ze van te voren even bellen en dan laten we ze graag alles zien. Kortom, tot snel bij Tesqua!”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie